Správy z bratislavského podsvetia 15/2011

20.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

V AREÁLI SLAVÍNA mal 23-ročný muž z Nových Zámkov spolu s tromi ďalšími mužmi z Bratislavy vo veku 22 a 26 rokov pri sebe drevenú fajku, ktorá bola ešte teplá a jedno igelitové vrecko s obsahom neznámej zelenej látky rastlinného pôvodu. Keďže bolo podozrenie, že ide o zakázanú látku, zaistený materiál zaslali na kriminalistickú expertízu.

NA TICHEJ ULICI sa 34-ročný muž vyhrážal zabitím 28-ročnej žene z Bratislavy. Najskôr rozbil telefónny aparát, následne od poškodenej požadoval kľúče od bytu, ktoré mu odmietala dať a skúšal jej ich vytrhnúť z ruky násilím. V obave o svoj život privolala žena z mobilu políciu. Muž po nej začal kričať, či si uvedomuje, že on má podmienku a že môže dostať aj 20 rokov a povedal jej, že skončila. Z ruky jej vytrhol mobil, hodil ho o zem a rozbil. Chytil do rúk predlžovací kábel, opakovane jej povedal, že ju zabije a začal ju škrtiť. Žene sa podarilo utiecť z bytu von, no muž za ňou vybehol a vonku opakovane kopal do vchodových dverí, pričom poškodil poštovú schránku. Muž sa však opakovane vyhrážal žene, že ju zabije a že skončila. Toto konanie vzbudilo obavu o život a zdravie ženy, muža preto zadržali a vzali do väzby.

NA KYSUCKEJ ULICI sa neznámy páchateľ vlámal do garáže a ukradol z nej dva horské bicykle, jeden dámsky horský bicykel, pár lyží a pár lyžiarok. Vlámal sa aj do vozidla Cadillac, ktoré bolo zaparkované v garáži. Rozbil sklenenú výplň pravých zadných dverí a z vozidla ukradol pár dámskych trekingových topánok a navigačný systém. Krádežou spôsobil majiteľovi celkovú škodu 4000 eur.

NA DROTÁRSKEJ ULICI kontrolovali policajti 27-ročného muža z Piešťan. Muž policajtom dobrovoľne vydal igelitové vrecko s obsahom neznámej sušenej rastliny, o ktorej uviedol, že ide o marihuanu a má ju pre vlastnú potrebu. Keďže vzniklo podozrenie z drogovej trestnej činnosti, muža zadržali a vypočuli.

NA ESTÓNSKEJ ULICI policajná hliadka zadržala 26-ročného muža z Bratislavy, ktorý na Koreničovej ulici 2 z miesta pred garážou ukradol vozidlo BMW X5 za 22 000 eur. Páchateľa prenasledovala policajná hliadka a následne ho aj zadržala.

(mm)

Páčil sa vám článok?