Správy z bratislavského podsvetia 12/2011

30.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA ŠVABINSKÉHO ULICI neznámy páchateľ ukradol zo zaparkovaného auta niekoľko platobných kariet a ich prostredníctvom vykonal výbery a transakcie. Škodu vyčíslili na 6000 eur.

NA NÁBREŽNEJ ULICI odcudzil neznámy páchateľ náhrobný kameň z hrobu na cintoríne. Príbuznej tak spôsobil škodu 1200 €. Páchateľovi hrozí väzenie 3 až 10 rokov.

NA ĽADOVEJ ULICI vošiel ozbrojený maskovaný páchateľ do predajne a žiadal peniaze. Zamestnankyňa mu z obavy o život a zdravie vydala 370 eur. Páchateľ ušiel na neznáme miesto. V inkriminovanom čase sa v predajni žiadny klient nenachádzal.

NA ŠANCOVEJ ULICI horela Fabia Combi. Požiar bol zrejme založený úmyselne, na aute sa našli dve nezávislé ohniská. Zhorela motorová časť, poškodená bola aj palubná doska a čelné sklo.

NA JAKUBOVOM NÁMESTÍ dvaja Bratislavčania vo veku 32 a 33 rokov ukradli vo večerných hodinách medené ríny zo spoločného dvora domov. Jeden z domov je pritom zapísaný v ústrednom zozname národných kultúrnych pamiatok. Do dvora vnikli vyrazením zámku na bráne, ukradnuté ríny odniesli do zberných surovín.

NA DUNAJSKEJ ULICI prepadli banku. Predpoludním vošiel do pobočky ozbrojený maskovaný páchateľ vysoký približne 165 cm a žiadal od pracovníčky peniaze. Odpovedala mu, že ona peniaze nemá a musí ísť za kolegom. Muž vzápätí namieril zbraň na pracovníka pokladnice a vyzval ho, aby mu dal peniaze. Ten mu dal 4885 eur. Páchateľ namieril zbraň aj proti dvom osobám, ktoré vstupovali do priestorov banky a povedal, aby vyšli von. Peniaze potom vložil do igelitky a ušiel. Spolu s peniazmi mu však vložili do tašky aj farbiaci balíček, ktorý niekoľko metrov od pobočky banky vybuchol, zafarbil bankovky a s veľkou pravdepodobnosťou aj ruky a oblečenie páchateľa.

NA ULICI K ŽELEZNEJ STUDIENKE počas policajnej kontroly v opustenej chatke pri kontrole policajnej hliadke 25-ročná žena z Bratislavy a 35-ročný muž z Bratislavy dobrovoľne vydali vrecúško s obsahom neznámej kryštalickej látky. Keďže vzniklo podozrenie, že ide o drogu, materiál zaslali na kriminalistickú expertízu.

(mm, sb)

Páčil sa vám článok?