Bratislavský herec má problém s drogami

21.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Iba ako veľká osobná tragédia sa dá hodnotiť aktuálne dianie okolo talentovaného herca Dušana Cinkotu, ktorý sa po drogových excesoch, pretriasaných aj v médiách, zaprisahával, že s touto novodobou pliagou už skoncoval.

Špeciálna protidrogová jednotka ho zadržala priamo v byte dílera a výrobcu pervitínu, drogy známej na drogovej scéne aj pod názvami perník alebo piko.

Herca zadržali v byte na Žižkovej ulici v Bratislave, ktorý patrí polícii známej firme - doktorovi medicíny Hugovi S., výrobcovi pervitínu, u ktorého už Národná protidrogová jednotka, dokonca za asistencie médií, nedávno robila záťah. Doktor Hugo S. poputoval rovno do výkonu trestu, pretože bol medzičasom právoplatne odsúdený za iný trestný čin. V byte tohto svojrázneho doktora, ktorý si už odsedel dvanásť mesiacov práve za výrobu pervitínu, zaistila tentoraz ,,perník" za 160-tisíc korún, laboratórne zariadenie a chemikálie na výrobu spomínanej syntetickej drogy.

Hoci mladý herec, známy najmä dabovaním jednej z hlavných postáv v obľúbenom seriáli Priatelia a účinkovaním vo viacerých muzikáloch, v poslednom čase verejne odmietol medializované informácie o jeho probléme s užívaním drog, o jeho ťažkostiach s nimi sa hovorí už dlhší čas. V marci 1996 užívanie drog priznal po tom, čo sa nedostavil na premiéru divadelnej hry Keď tancovala, v ktorej hral jednu z hlavných úloh. Tentoraz u mladého umelca našli v byte nepodareného doktora množstvo tejto drogy. Mal pri sebe 20 kubíkov 70 percentného pervitínu. Vyšetrovateľka obvinila Cinkotu z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok a bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Okresný súd Bratislava I síce rozhodol o jeho nevzatí do väzby, okresný prokurátor však proti uzneseniu súdu podal sťažnosť na Krajský súd v Bratislave. Ten uznesenie prvostupňového súdu zrušil a rozhodol o vzatí do väzby. Keďže Cinkota na zasadnutie senátu krajského súdu neprišiel, senát vydal aj príkaz na jeho dodanie do väzby. Napokon sa herec ocitol vo vyšetrovacej väzbe.

(ver)

Páčil sa vám článok?