V Starom Meste v tomto roku viac požiarov

11.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Starom Meste (okres Bratislava 1) bolo v prvom polroku 2000 61 požiarov. Priame škody boli pri týchto požiaroch vyčíslené na 2 milióny 60 tisíc korún, zranené boli tri osoby. V porovnaní s rovnakým období roku 1999, keď bolo 24 požiarov, ide o prudký nárast počtu požiarov a výšky vzniknutej škody.

Medzi najväčšie požiare v okrese Bratislava 1 v tomto roku patrí požiar vo dvore na Hviezdoslavovom námestí 21, kde vo februári horela vonkajšia časť klimatizácie a vznikla škoda za 800 tisíc korún. Ďalej to bol májový požiar bytu na Svetlej ulici, kde bola zranená jedna osoba, či požiar v akumulátorni ZEZ na Čulenovej ulici, kde bola škoda zhruba 700 tisíc korún.

Pri požiari porastu na Okánikovej ulici boli v júni zranené dve osoby. V januári až marci išlo prevažne o požiare odpadu v opustených domoch a pivniciach, kde sa zdržiavali a prespávali narkomani alebo bezdomovci. V apríli až júni prevládali požiare trávnatých porastov a kontajnerov.

V porovnaní s rovnakým obdobím roku 1999 došlo k nárastu požiarov spôsobených nedbanlivosťou a neopatrnosťou občanov - najmä fajčením a manipuláciou s otvoreným ohňom. Naopak poklesol počet úmyselne založených požiarov.

(wl)
Páčil sa vám článok?