Správy z podsvetia 12/2000

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SNP v pobočke ČSOB predložila na výmenu deväť stodolárových bankoviek 44-ročná Petržalčanka. Vysvitlo, že sú falošné a musela na polícii vysvetľovať, odkiaľ ich má.

NA GRÖSSLINGOVEJ ULICI zadržali príslušníci Národnej protidrogovej jednotky známeho modelingového odborníka Sašu Jányho. Zastavili ho a opýtali sa ho, či má svojom aute Opel Astra „nejaké veci pre trestné konanie“. Keď im Jány odpovedal záporne - že o ničom takom nevie, policajti z protidrogovej jednotky mu začali prehľadávať auto a v strednom paneli medzi prednými sedadlami jeho Opelu našli 59 skladačiek hnedého prášku. Išlo o 21 gramov 7-percentného heroínu. Vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania PZ Bratislava 1 ho obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok. Saša Jány tvrdil, že je nevinný a škandál okolo svojej osoby považuje za účelovo zorganizovanú akciu.

NA ŽELEZNIČNOM PRIECHODE v Rusovciach sa colníkom podarilo zadržať päťstoštyridsaťštyri 25-litrových kanistrov, v ktorých bolo 13 600 litrov nedenaturovaného 95% liehu. Kontraband bol deklarovaný ako 16 000 kusov chlapčenských nohavíc a bol odoslaný pravdepodobne z Maďarska pre istú bratislavskú spoločnosť s ručením obmedzeným. Colníkom sa nelegálne prevážaný tovar podarilo odhaliť, lebo z troch prasknutých kanistrov vytekal lieh. Hodnota zadržaného liehu je 3 264 000 korún a škoda spôsobená Slovensku na cle, spotrebnej dani z liehu a DPH je približne 8 miliónov korún. Kontraband zaistili na Colnom riaditeľstve a podľa colných predpisov hrozí bratislavskej firme pokuta až 2 milióny korún alebo prepadnutie veci. Prípad Colné riaditeľstvo podstúpilo vyšetrovateľom.

NA KRIŽOVATKE ULÍC KARLOVESKÁ A BORSKÁ policajná hliadka zastavila vozidlo Fiat Panda, pretože žena za volantom ani jej spolujazdec neboli pripútaní. Problémy sa začali v okamihu, keď vodičke, 34-ročnej Bratislavčanke zadržali vodičský preukaz, pretože údaje v ňom nesúhlasili so skutočnosťou. Rozčúlená žena odmietla podpísať a prevziať potvrdenie. Pri kontrole 35-ročný spolujazdec neustále nadával a hliadke sa vyhrážal, že policajtov vyzlečie z uniformy a že sa o to postará prostredníctvom podpredsedu vlády Ľubomíra Fogaša. Keďže hulákal, policajti od neho chceli občiansky preukaz, ktorý odmietol predložiť. Keď zistil, že sa policajti vyhrážok nenaľakali, reagoval agresívne, z miesta činu chcel odísť a jednému policajtovi strhol hodinky a výložku. Keďže kládol aktívny odpor, založili mu putá a aj s jeho spoločníčkou ho predviedli na policajné oddelenie. Tam zistili, že má 0,89 promile alkoholu v dychu.

NA RAČIANSKEJ ULICI v cele predbežného zadržania Krajského policajného riaditeľstva 44-ročný Rumun, ktorý tu čakal, kým polícia zistí jeho totožnosť, zlomil obedovú lyžicu a rúčku prehltol. Policajti mu to najprv nechceli veriť, ale röntgenová snímka vyhotovená vo Fakultnej nemocnici ukázala, že v jeho žalúdku sa skutočne nachádza časť lyžice a preto ho museli na Kramároch operovať.

NA SABINOVSKEJ ULICI sa na „nákup“ vydal v noci 33-ročný Marek I., pričom si zvolil trochu netradičný vchod - rozbil výklad. Rinčanie skla však zobudilo občanov v okolitých domoch, ktorí privolali políciu. Tašku s pripraveným lupom si už zlodej odniesť nestihol.

(ver)
Páčil sa vám článok?