Správy z podsvetia 11/2000

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA WOLKROVEJ ULICI našiel 47-ročný miestny obyvateľ v odpadovom kontajneri ľudský plod ženského pohlavia zabalený v novinách. Podľa vyjadrenia súdneho patológa išlo o šesť- až sedemmesačný ľudský plod. Prípad vyšetrujú petržalskí vyšetrovatelia.

NA BIELORUSKEJ ULICI v byte usmrtila svojho manžela Nikolu N., ktorý je pôvodom Bulhar, 33-ročná Bratislavčanka. Žena prišla v ten istý deň na políciu aj so svojím advokátom, kde oznámila vraždu svojho manžela, ktorého zastrelila ranou z pištole z bezprostrednej blízkosti do temena hlavy. Súdny lekár konštatoval, že jej muž Nikola N. bol mŕtvy približne dva dni, pričom následkom zranenia okamžite podľahol. Žena na polícii uviedla, že motívom vraždy boli manželské nezhody. Vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu vraždy. Ak súd uzná jej vinu, hrozí jej až 15-ročný trest odňatia slobody. Nebohý Nikola mal sám problémy so zákonom a bol niekoľkokrát vyšetrovaný pre rôznu trestnú činnosť.

NA DRUŽOBNEJ ULICI v objekte autoopravovane Autoracing neznámy páchateľ úmyselne podpálil osobné motorové vozidlo značky BMW, ktoré patrí 30-ročnému R. K. z Bratislavy. Páchateľ do okna vozidla hodil kameň a následne zapálenú fľašu s benzínom. Požiar na BMW spôsobil škodu za 800 tisíc korún a rozšíril sa aj na vedľa stojace Mitsubishi Pajero. Škoda na tomto vozidle zatiaľ nebola vyčíslená, pretože jeho 38-ročný majiteľ z Bratislavy sa nachádza mimo územia Slovenska. K zraneniu osôb nedošlo, požiar uhasili bratislavskí mestskí požiarnici. Prípad vyšetruje polícia.

NA RÁZUSOVOM NÁBREŽÍ príslušník polície pred budovou Slovenskej národnej galérie prevzal od vodiča auta s talianskou ŠPZ po kontrole dokladov a vykonaní dychovej skúšky v prepočte viac než 6000 korún bez vystavenia pokutového bloku. Postupoval tak po zistení prítomnosti alkoholu v dychu vodiča, od ktorého najprv požadoval 10 tisíc korún. Mladého, iba 21-ročného, policajta z Nových Zámkov obvinil vyšetrovateľ z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijatia úplatku pri vykonávaní svojej právomoci. Obvinenému policajtovi hrozí trest od šesť mesiacov do troch rokov.

NA ŠPITÁLSKEJ ULICI pred domom číslo 22 našli mŕtvolu muža vo veku približne 50 až 60 rokov. telo ležalo na chodníku a pri hlave malo krv. Obhliadajúca lekárka však nezistila na mŕtvole žiadne viditeľné stopy násilia, preto presnú príčinu smrti určí až súdna pitva.

NA RAJECKEJ ULICI sa 25-ročný Bratislavčan a 17-ročný mládenec z Bodze vlámali do Škody Felícia. Policajný pes bol úspešný pri ich vystopovaní a policajtov priviedol až k opustenej materskej škôlke, kde sa obaja skrývali. Vlamačov predviedli na OOPZ vo Vrakuni.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI našli policajti dve pištole so zásobníkmi aj s nábojmi, dve čierne kukly a dve skladačky s  obsahom neznámej látky u dvoch utekajúcich mužov na schodoch panelového domu. Zistila, že muži utekali z bytu 37-ročného majiteľa, v ktorom v tom čase bolo osem ľudí. Páchatelia v byte dva razy vystrelili a jedného návštevníka udreli pištoľou do hlavy. Prítomných obrali o peniaze a cennosti. Policajti našli pod oknami paneláku pištoľ kalibru 6,35 milimetrov. Oboch páchateľov obvinil vyšetrovateľ z trestných činov lúpeže a porušovania domovej slobody.

(ver)
Páčil sa vám článok?