Dievča, ktoré v Ružinove zachránilo pána po hrozivom páde z elektrického bicykla, sme našli! Volá sa Katka...

24.1.2022

Zdroj: koláž abn - FB T.K. a archív M.K.

Páčil sa vám článok?

V nedeľu sme na webe Bratislavských novín zverejnili článok o pánovi Tomášovi Kafkovi, ktorý 17. novembra 2021 utrpel v podchode pod Prievozskou po páde z bicykla viacero ťažších zranení. Pomohla mu okoloidúca slečna, ktorú sa po dvoch mesiacoch rozhodol vyhľadať prostredníctvom sociálnej siete, aby jej poďakoval. Aj vďaka zdieľaniu nášho článku na Facebooku sa to napokon podarilo!

Odkaz na článok sme v nedeľu poobede zverejnili aj na facebookovom profile Bratislavských novín, odkiaľ ho následne zdieľalo približne sto ľudí. Pod odkazom sa rozpútala aj diskusia, do ktorej sa zapojil okrem iných čitateľov aj Martin Kolčo, pričom napísal, že hľadané dievča veľmi dobre pozná a vyzval nás, aby sme mu napísali. To sme následne urobili a ukázalo sa, že v skutočnosti ide o jeho 29-ročnú priateľku Katarínu, ktorá mu o svojom zážitku zo 17. novembra minulého roku, ešte vlani hovorila. Naozaj býva na Martinčekovej ulici, čo predpokladal vo svojom príspevku na FB stránke Ružinov náš každodenný aj Tomáš Kafka, ktorý v ten deň pri páde z elektrického bicykla v neďalekom podchode utrpel zlomeninu jarmovej kosti i hornej čeľuste, ako aj dvojitú zlomeninu sánky. A ona mu poskytla prvú pomoc a privolala záchranku.

Nakoľko Katka bola včera večer v kine, tak sa nám s ňou najskôr podarilo spojiť len prostredníctvom SMS, v ktorej nám napísala: "Som rada, že pán Kafka je v poriadku. A myslím, že v takejto situácii by sa každý zachoval rovnako. Okoloidúci cyklisti tiež dávali pozor, aby niekto náhodou nevošiel v plnej rýchlosti do podchodu. Dúfam, že tento incident neodradil pána od cyklistiky." Pán Kafka okolnosti svojho úrazu opísal nasledovne: „Bola to veľmi nešťastná náhoda. V tom betónovom koridore pre kočíky a bicykle som zavadil pravou stranou riadidiel, ktoré sú na horskom XL e-biku veľmi široké, o betónovú stenu, v dôsledku čoho sa mi vzpriečilo predné koleso a preletel som cez riadidlá tvárou na betón."

Nájde sa dievča, ktoré 17. novembra 2021 v Ružinove pomohlo staršiemu mužovi po hrozivom páde z bicykla?

Vo facebookovej skupine Ružinov náš každodenný sa dnes objavil netradičný príspevok, ktorého autorom bol Bratislavčan Tomáš Kafka, ktorý 17. novembra 2021 okolo 15:00 h utrpel po páde z bicykla v podchode na križovatke ulíc Bajkalská a Prievozská dosť ťažké zranenia. Na sociálnej sieti hľadá okoloidúcu dievčinu, ktorá ho tam našla a pomohla mu z najhoršieho...

Keď sme sa so 67-ročným pánom z Podunajských Biskupíc v nedeľu podvečer skontaktovali, tak sa nám priznal, že dievča, ktoré sa rozhodol vyhľadať, sa zatiaľ nenašlo. O to väčšie bolo jeho prekvapenie, keď sme mu oznámili, že nám sa už nielen podarilo zistiť totožnosť slečny, ale môžeme mu na ňu sprostredkovať kontakt, ak s tým bude ona súhlasiť. Prečo sa vlastne pustil do pátrania po svojej "záchrankyni" až po dvoch mesiacoch od nešťastnej udalosti? „V novembri som asi 10 dní strávil v nemocnici, v decembri som sa dával dokopy, potom prišli Vianoce, ale už od začiatku januára som bol rozhodnutý, že ju musím nájsť, aby som sa jej poďakoval. Som rád, že ste mi s tým pomohli a som vďačný aj za všetky pozitívne ohlasy či prejavy podpory, ktorých som sa dočkal," povedal pre web Bratislavských novín pán Tomáš Kafka, ktorý by chcel dievčinu aj osobne stretnúť a odovzdať jej nejakú malú pozornosť ako prejav svojej vďačnosti. "Odkážte mu, nech si nerobí žiadne starosti. Keď som ho videla rozmláteného v tom podchode, tak mi nebolo všetko jedno, ale som rada, že sa zo svojich zranení vyliečil."        

Zdroj: archív M.K.

​Katku sa nám podarilo vypátrať hlavne vďaka jej priateľovi Martinovi, s ktorým im to takto svedčalo na jednej zo spoločných dovoleniek...

(ars)

Páčil sa vám článok?