Nájde sa dievča, ktoré 17. novembra 2021 v Ružinove pomohlo staršiemu mužovi po hrozivom páde z bicykla?

23.1.2022
0

Zdroj: koláž abn, Google Maps, odkaz pre starostu a FB T.K.

Páčil sa vám článok?

Vo facebookovej skupine Ružinov náš každodenný sa dnes objavil netradičný príspevok, ktorého autorom bol Bratislavčan Tomáš Kafka, ktorý 17. novembra 2021 okolo 15:00 h utrpel po páde z bicykla v podchode na križovatke ulíc Bajkalská a Prievozská dosť ťažké zranenia. Na sociálnej sieti hľadá okoloidúcu dievčinu, ktorá ho tam našla a pomohla mu z najhoršieho...

„Okoloidúca dievčina mi pomohla na nohy, zavolala záchranku a až do jej príchodu bola pri mne, pomáhala mi. Dokonca ponúkla, že býva v činžiaku naproti (asi Martinčekova 30 alebo 32) s tým, že mi zoberie veľký, ťažký e-bike k sebe do úschovy. Veľmi rád by som poďakoval úžasnej mladej slečne osobne, bohužiaľ nemám kontakt... Ozve sa mi?" uviedol do spomínaného príspevku pán Tomáš Kafka, s ktorým sme sa skontaktovali a prisľúbili mu, že mu s hľadaním dievčaťa trochu pomôžeme. 

Predovšetkým nás zaujímalo, ako to dopadlo s ním a jeho bicyklom, teda či si ho vzala k sebe spomínaná neznáma slečna alebo sa to vyriešilo inak, na čo nám pán Kafka, ktorý utrpel pri páde zlomeninu jarmovej kosti i hornej čeľuste, ako aj dvojitú zlomeninu sánky, odpísal: „Sanitka, respektíve jej posádka bola tiež skvelá, zobrali mi bicykel do sanitky a vyložili ho do úschovy v Ružinovskej nemocnici. A nemocnici to malo pomerne hladký priebeh od príjmu na urgente až po ťažkú trojhodinovú operáciu." Dnes už je starší muž konečne po zdravotnej stránke v poriadku a veľmi rád by sa buď osobne alebo aspoň sprostredkovane tej milej dievčine z celého srdca poďakoval.

Zdroj: Google Maps

​Takže ak by tieto riadky čítal niekto z obyvateľov domov na Martinčekovej č. 30 alebo č. 32, kto by ochotnú a pohotovú slečnu od susedov poznal, tak ju od pána Tomáša pozdravujte a odovzdajte jej jeho veľké ĎAKUJEM!

(ars)

Dievča, ktoré v Ružinove zachránilo pána po hrozivom páde z elektrického bicykla, sme našli! Volá sa Katka...

V nedeľu sme na webe Bratislavských novín zverejnili článok o pánovi Tomášovi Kafkovi, ktorý 17. novembra 2021 utrpel v podchode pod Prievozskou po páde z bicykla viacero ťažších zranení. Pomohla mu okoloidúca slečna, ktorú sa po dvoch mesiacoch rozhodol vyhľadať prostredníctvom sociálnej siete, aby jej poďakoval. Aj vďaka zdieľaniu nášho článku na Facebooku sa to napokon podarilo!

Páčil sa vám článok?