Niektoré ohrádky sú už preplnené - kedy začne OLO vyhodené stromčeky odvážať?

10.1.2022

Zdroj: FB Martina Vidlička

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že ohrádky na vianočné stromčeky sa Bratislavčania naučili plnohodnotne využívať, o čom svedčí aj záber na sociálnej sieti, ktorý vznikol na Ďatelinovej ulici a vidno na ňom obrovskú kopu ihličnanov nahádzaných na kope, ktorá už prevyšuje po všetkých stranách vyčlenený priestor. Niektorí Ružinovčania majú pocit, že ich odvoz evidentne mešká. Je to tak?

„Dobrý deň, kde je možné zistiť odvozy alebo nahlásiť preplnenie zberného miesta vianočných stromčekov? Je to pekná iniciatíva, ale v prípade nepriaznivého počasia už môžu stromčeky ohrozovať obyvateľov, nakoľko je ohrádka preplnená," napísala k zverejnenej fotografii pani Martina, ktorá vo svojom príspevku označila aj ružinovského starostu Martina Chrena, hoci mestská časť so spomínanou iniciatívou nič nemá, nakoľko ide o mestskú záležitosť. Spoločnosť OLO totiž inštalovala na území Bratislavy viac než 500 drevených ohrádok na vyhodené vianočné stromčeky a bude realizovať ich odvoz aj následné kompostovanie. 

K názoru pani Martiny sa v svojom diskusnom príspevku priklonil aj pán Dalibor, ktorý napísal: "Mňa veľmi teší, že sa v tomto ľudia našli a dávajú ich tam. Ale je fakt, že nechápem prečo už nezačalo OLO vyvážať obsah ohrádok od 7.1. Práve po Troch kráľoch je najväčší nával vyhadzovaných stromčekov. Toto by sa mohlo do budúceho roka vyladiť trošku, lebo podľa mňa je to ozaj neskoro a ja už som niektoré ohrádky videl plné štvrtého januára. Ale fakt som rád, že si to ľudia takto osvojili a odnášajú ich tam, kde patria." 

​Ing. Linda Golejová zo spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu pre Bratislavské noviny uviedla, že harmonogram zvozu vyhodených vianočných stromčekov bol vopred daný pre celé územie nášho hlavného mesta, pričom bude prebiehať na týždennej báze v období od 10. januára 2022 do 11. februára 2022 a to podľa nasledujúceho kľúča: 
Pondelky – Staré Mesto
Utorky – Ružinov, Podunajské Biskupice, Vrakuňa
Stredy – Nové Mesto, Rača, Vajnory
Štvrtky – Dúbravka, Karlova Ves, Lamač, Devín, Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica
Piatky – Petržalka, Jarovce, Rusovce, Čunovo

A nie je vylúčené, že konkrétne v Ružinove prebehnú tento týždeň až dva odvozy vyhodených vianočných stromčekov z preplnených ohrádok - prvý sa bude konať už zajtra, teda v utorok a druhý by mal byť v piatok. 

(ars)

Páčil sa vám článok?