V Ružinove vyčínali vandali a nahnevaný starosta sa pýta: Kto mohol urobiť toto a prečo?

8.1.2022

Zdroj: koláž abn - FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Starosta mestskej časti Bratislava Ružinov Martin Chren sa na sociálnej sieti posťažoval na dva vandalské činy, ktoré poznačili začiatok nového roka. Najskôr bola zničená vianočná výzdoba okolo fontány v parku Andreja Hlinku a následne počas noci nejaký vandal vylámal 67 stĺpikov, ktoré ohraničovali nový výbeh pre psov na Tomášikovej ulici. Polícia už prípad rieši!

„Najprv v noci z utorka na stredu zničili vianočnú výzdobu okolo fontány v Parku Andreja Hlinku. Rozbili elektrické prípojky, pozhadzovali káble zo stromov a potrhali ich. Krásne svetielka, ktoré robili radosť najmä deťom a naozaj nikomu nemali prečo vadiť. Poškodenie bolo také rozsiahle, že sa nedalo opraviť hneď, snáď dnes sa kolegom podarí dať ho dokopy, aby dnes večer fontána a stromy opäť svietili až do oficiálneho konca vianočného obdobia, na Hromnice. No a túto noc zatiaľ neznámy páchateľ vylámal a poohýbal 67 stĺpikov na pripravovanom novom psom výbehu pri Tomášikovej. 67 kovových stĺpikov, niektoré vyvrátené aj s betónovým základom, iné poohýbané. Len si predstavím, koľko roboty to chcelo počas studenej noci a dostávam svalovicu. Opäť nezmyselne, bez dôvodu, len pre zlobu. Podľa svedkov malo ísť o muža vo veku cez 50 rokov, so šedinami, v čiernej bunde, mal byť údajne anglicky hovoriaci a viditeľne pod vplyvom," napísal na sociálnu sieť Martin Chren - starosta MČ Bratislava - Ružinov. 

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II vyšetrujú okolnosti trestného činu, ku ktorému došlo v nočných hodinách zo štvrtka 6. januára 2022 na piatok 7. januára 2022. „Doposiaľ neznámy páchateľ poškodil na Tomašikovej ulici celkovo 67-kusov podporných hliníkových stĺpikov, ktoré mali byť súčasťou psieho výbehu. Škoda, ktorá bola v tomto prípade spôsobená bola vyčíslená na cca 850 ,-€. Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," uviedla Polícia SR z Bratislavského kraja na sociálnej sieti. 

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

​Starosta Chren k zdemolovaným stĺpikom napísal, že jeho kolegovia z Ružinovského podniku výbeh samozrejme opravia, aj keď to bude znamenať kopu dvojitej roboty. Okrem toho, že ružinovská samospráva už podala na polícii trestné oznámenie, tak zároveň vyzvala verejnosť, aby jej pomohla pri jeho odhalení. „Ak ste prosím v noci išli po Tomášikovej a niekoho alebo niečo videli či počuli, prípadne vám opis páchateľa niečo hovorí, tak nám dajte prosím vedieť. Väčšina z nás chce, aby bol Ružinov čo najlepším miestom pre život. Za tie roky som spoznal doslova tisíce z vás, ktorí sa väčším či menším dielom snažia k tomu prispieť. Nenechajme sa odradiť pár vandalmi, ktorí ničia našu spoločnú snahu. Dobrých ľudí je našťastie viac," dodal starosta Ružinova. 

(ars)
Páčil sa vám článok?