Pracovníčka pošty na Trnávke nápisom na dverách rozveselila čakajúcich klientov i okoloidúcich...

9.11.2021

Zdroj: koláž abn - google maps

Páčil sa vám článok?

Od roku 2015 majú obyvatelia ružinovskej štvrte Trnávka poštovú pobočku, ktorá dostala číslo 22 a nachádza sa na Kašmírskej ulici. Tí, čo ju chceli navštíviť dnes v skorých ranných hodinách, mali o zábavu postarané, aj napriek tomu, že bola pobočka zatvorená. Za všetko môže ručne písaný oznam, ktorý našli na vchodových dverách...

Zuzke z Trnávky to nedalo, aby si oznam vylepený na dverách pošty po prečítaní neodfotila do mobilu a následne neukázala svojim priateľom na sociálnej sieti aj s komentárom: "Keď vás na pošte hneď z rána rozosmejú..." 

Zdroj: FB Z.K.

Faktom je, že človek si pri rýchlom prečítaní tohto ručne písaného oznamu ani neuvedomí, že tam je nielen drobný preklep v slove: "príčin", ale aj gramatická chyba v slove: "technických" a slovo "otvoríme" je pre zmenu s krátkym I, hoci tam patrí dĺžeň.  "To budú vážne príčiny," komentovala nápis Vieroslava na Facebooku. "To je literatúra faktu," zhodnotil oznam Vlado. "Niekto sa strašne ponáhľal," uzavrela krátku diskusiu Gabriela.

FOTO: Petržalská kuriozita - viete, prečo je na budove pošty na Furdekovej šedý nápis Červená?

Za minulého režimu tejto dvojposchodovej budove na Mehringovej ulici v Petržalke nikto nepovedal inak než: červená pošta. Určite k tomu prispelo aj kovové opláštenie výraznej červenej farby a na ňom obrovský nápis Pošta. Pred niekoľkými rokmi však objekt zrenovovali, fasádu prefarbili na šedo a na priečelí je teraz o čosi menší nápis: Červená. Pokúsili sme sa túto malú záhadu objasniť...

​Ale najviac lajkov získala Alexandra za s témou súvisiaci vtip od svojej starej mamy, ktorá zomrela už pred 40 rokmi a  znel: "Pred rozvodovým sudcom sedí pár. Sudca sa ich pýta na príčinu rozvodu. Najprv obaja otáľajú a potom žena povie: - Vedia, pán sudca, my sa ozvádzame peto, lebo ja mám svoju píčinu a on má zasa svoju píčinu." Nepochybne sa na kurióznom nápise napokon pobavili aj pracovníčky pošty na Trnávke, ktoré si inak jej klienti veľmi pochvaľujú a tvrdia o nich, že sú veľmi ochotné a milé. Tak nech im to vydrží!

(ars)

Páčil sa vám článok?