FOTO: Prezidentkina dcéra Emma v úlohe modelky čelí nechutným útokom - aj na stránke poslanca NR SR!

19.10.2021

Zdroj: Instagram Fashionlive

Páčil sa vám článok?

Cez víkend sa v nákupnom centre Nivy uskutočnilo podujatie Bratislava Fashion Live, kde sa v úlohe modelky predstavila mladšia dcéra prezidentky SR Emma Čaputová. Na móle sa objavila s novým imidžom - na krátko ostrihaná, čo v kombinácií s jej materským znamienkom na líci, vyvolalo zvýšený záujem verejnosti. Niektoré jej fotografie zverejnené na sociálnej sieti sú sprevádzané ponižujúcimi komentármi hraničiacimi až so šikanou!

Prispel k tomu aj poslanec NR SR Tomáš Taraba, ktorý ešte na svojom oficiálnom FB profile zverejnil nasledujúcu fotografiu:

Zdroj: FB T.T.

Sprevádzal ju relatívne nevinne vyzerajúci komentár: "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú topmodelku."  Pričom bolo zrejmé, že poslanec Taraba nechal "špinavú prácu" na svojich podporovateľov, ktorých má na Facebooku vyše 41-tisíc. Niektorí si naozaj neodpustili nechutné až sprosté komentáre posmievajúce sa jej novému imidžu s chlapčenský účesom či celkovo znevažujúce jej súčasný výzor, ale väčšina diskutujúcich konanie poslanca, ktorý pred časom odišiel z poslaneckého klubu ĽSNS, odsúdila. Na Facebooku napokon reagovala aj prezidentka SR Zuzana Čaputová:  "Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!"    

K jeho statusu na FB sa na základe početných podnetov verejnosti sa napokon vyjadrila na sociálnej sieti aj Polícia SR, ktorá k statusu poslanca Tarabu uviedla:  "V rámci našej činnosti na sociálnych sieťach nekomentujeme vyjadrenia politikov, prípadne ich kroky, a to je jedno, z ktorého politického tábora pochádzajú. Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom - vyšetrovateľom. Avšak v tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice. Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii."

​​"Týmto statusom ako otec piatich detí verejne demonštrujete, že váš mentálny stav nie je v poriadku. Ak by som mala vyjadriť to, čo cítim, tak to je neskutočný hnev! S niečím takým prízemným, neľudským sa človek len tak nestretne. Dnešným dňom ste sa stali symbolom chrapúnstva a bezcitnej tuposti!" napísala mu bývalá poslankyňa NR SR Viera Dubačová. Ozval sa aj parlamentný kolega Andrej Stančík z OĽANO: "Tentokrát šikanujete 17-ročné dievča a podhadzujete ho agresívnej alternatíve. Gratulujem!" dodal ironicky. "Dospelý chlap, ktorý má päť detí sa vôbec necíti hlúpo pri osočovaní iného dieťaťa?" napísala poslancovi na profil Michaela Š., ktorá získala najviac lajkov. 

Poslanec Taraba nebol jediný, kto potreboval znevážiť mladšiu dcéru prezidentky Zuzany Čaputovej na sociálnej sieti v súvislosti s víkendovou módnou prehliadkou, na ktorej sa predstavila s novým imidžom. Aj bývalý televízny reportér Pavel Kapusta publikoval fotografiu Emmy Čaputovej, pričom do popisku uviedol, že ide o kanadského speváka Justina Biebera, o čom pochopiteľne vedel, že nie je pravda.

Zdroj: FB P.K.

​(ars)

VIDEO: Kauzu útokov na dcéru prezidentky Čaputovej riešili dnes aj v parlamente - čo odkázala Emma verejnosti?

Prezidentkina mladšia dcéra Emma Čaputová absolvovala cez víkend svoju prvú módnu prehliadku v úlohe modelky. Následne sa jej fotografie z akcie objavili na sociálnych sieťach, čo bolo sprevádzané viacerými ponižujúcimi komentármi hraničiacimi až so šikanou. My sme ju oslovili prostredníctvom agentúry Exit Model Management, aby sme sa jej opýtali ako tieto negatívne reakcie zvláda...

Páčil sa vám článok?