VIDEO: Kauzu útokov na dcéru prezidentky Čaputovej riešili dnes aj v parlamente - čo odkázala Emma verejnosti?

20.10.2021

Zdroj: koláž abn - FB NR SR a Exit MM

Páčil sa vám článok?

Prezidentkina mladšia dcéra Emma Čaputová absolvovala cez víkend svoju prvú módnu prehliadku v úlohe modelky. Následne sa jej fotografie z akcie objavili na sociálnych sieťach, čo bolo sprevádzané viacerými ponižujúcimi komentármi hraničiacimi až so šikanou. My sme ju oslovili prostredníctvom agentúry Exit Model Management, aby sme sa jej opýtali ako tieto negatívne reakcie zvláda...

Najviac oleja do ohňa prilial poslanec NR SR Tomáš Taraba, ktorý na svojom oficiálnom profile v utorok uverejnil fotografiu mladšej dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej z víkendovej prehliadky, pričom ju komentoval slovami, ktoré vyzneli skôr ironicky než ako úprimný obdiv. Niektorí jeho priaznivci sa do výzoru 17-ročnej dievčiny nemilosrdne pustili a kritike podrobili najmä jej chlapčenský zjav v dôsledku ostrihania jej vlasov úplne nakrátko. Polícia SR tento počin na sociálnej sieti vyhodnotila ako exemplárny prípad šikanovania cez internet a pochopiteľne, že zareagovala aj prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá útok na ňu cez jedno z jej detí označila za politické dno. Poslanec Taraba napokon reagoval tak, že svoj pôvodný príspevok aj s fotografiou Emmy Čaputovej zo svojho profilu stiahol a namiesto neho ešte včera nahral na FB video, v ktorom prezentuje svoje stanovisko k celej záležitosti:

 

Treba pripomenúť, že verejnosť vyjadrila v tomto prípade Emme Čaputovej mohutnú podporu a počin nezaradeného parlamentného poslanca viaceré organizácie či osobnosti spoločenského a politického života označili za odsúdeniahodný! 

Zdroj: Instagram

​"Odsudzujeme verejné ataky poslanca NR SR Tomáša Tarabu (ex ĽSNS) na 17-ročnú dcéru prezidentky Zuzany Čaputovej. Emma Čaputová prešla pred podujatím FAshion LIVE! castingom a nebola nijakým spôsobom protežovaná. Svojej úlohy modelky sa zhostila profesionálne a prispela k vysokému umeleckému zážitku tohto podujatia. Rovnako odmietame urážlivé poznámky k jej vzhľadu a umeleckému make-upu. Za podujatím Fashion LIVE! stojí tím etablovaných odborníkov z oblasti vlasového stylingu a vizážistky, ktorých práca reflektuje vizuálnu predstavu samotných dizajnérov. Považujeme za absolútne neprijateľné, že poslanec Taraba verejne ponížil prezidentkinu dcéru a vyzývame ho, aby sa verejne ospravedlnil," napísala Barbara Jagušák - Heribanová, ktorá víkendové módne podujatie v nákupnom centre Nivy spoluorganizovala. 

Bratislavské noviny sa skontaktovali aj s agentúrou Exit Model Management, ktorá modelku Emmu Čaputovú zastupuje a má ju vo svojom portfóliu vedenú v kategórii New Faces (nové tváre) pod menom Emma Ca. Chceli sme sa jej opýtať ako sa s niektorými internetovými útokmi či nelichotivými komentármi na sociálnych sieťach v súvislosti s jej účasťou na prvej módnej prehliadke vyrovnala alebo či ju v modelingovej agentúre pripravili na to, že aj takáto situácia môže nastať. Z Exit-u nám však oznámili, že Emma nikdy neodpovedá na otázky týkajúce sa jej súkromia a svoje pocity z premiérovej akcie počas uplynulého víkendu zhrnula prezidentkina mladšia dcéra do troch viet: " Áno, bola to moja prvá skúsenosť na móle. Mala som stres začiatočníka, ale v zásade som si to veľmi užila. Bol to skvelý zážitok a plánujem sa modelingu venovať popri škole aj naďalej." 

FOTO: Prezidentkina dcéra Emma v úlohe modelky čelí nechutným útokom - aj na stránke poslanca NR SR!

Cez víkend sa v nákupnom centre Nivy uskutočnilo podujatie Bratislava Fashion Live, kde sa v úlohe modelky predstavila mladšia dcéra prezidentky SR Emma Čaputová. Na móle sa objavila s novým imidžom - na krátko ostrihaná, čo v kombinácií s jej materským znamienkom na líci, vyvolalo zvýšený záujem verejnosti. Niektoré jej fotografie zverejnené na sociálnej sieti sú sprevádzané ponižujúcimi komentármi hraničiacimi až so šikanou!

​Na jej instagramovom profile sa však v utorok popoludní objavila reakcia na búrlivé udalosti včerajšieho dňa v tzv. príbehu prostredníctvom ktorého sa Emma poďakovala ľuďom za podporu a zároveň sa vyjadrila v tom zmysle, že chápe tých, ktorých to pohoršilo, pretože sa to týka všetkých, ktorí už útoky alebo šikanu na internete zažili...

Zdroj: Instagram E.Č.

​V súvislosti s kauzou dcéry prezidentky bolo dnes horúco aj v pléne Národnej rady SR, kde sa poslanec Ján Benčík pokúsil prečítať akési ospravedlnenie za čin svojho kolegu a dopadlo to takto...

(ars)

Páčil sa vám článok?