Wanda Adamik - Hrycová už piaty deň bojuje s ochorením Covid-19 aj napriek trom negatívnym AG testom...

26.1.2021

Zdroj: koláž abn - FB WAH

Páčil sa vám článok?

Filmová producentka Wanda Adamík - Hrycová je matkou troch synov a okrem toho sa stará, respektíve pomáha ešte aj o svojmu chorému otcovi - hercovi Andymu Hrycovi. Poctivo preto spolu so státisícmi Slovákov cez víkend absolvovala celoplošný skríning, v ktorom jej však vyšiel negatívny výsledok. Negatívne boli aj ďalšie dva AG testy. Až výsledok PCR testu ukázal, že má v sebe vírus.

O svojom zdravotnom stave informovala na svojom FB profile: "Po piatich dňoch a cca 90 prespatých hodinách som späť medzi živými. Zaľahla som s bolesťou hlavy a celého tela presne jeden deň po obdržaní negatívneho výsledku z celoplošného skríningu. Následne som si urobila ešte ďalšie dva AG testy, aj tie boli negatívne. Dnes mi prišiel výsledok PCR testu. Som pozitívna," napísala Wanda Adamík - Hrycová, pričom dodala, že jej post nemá za cieľ nikoho hejtovať.

"Tento post má len upozorniť, že akýkoľvek papier z AG testovania, ktorý tvrdí, že ste negatívni, je len zdrap papiera, ktorý nepotvrdzuje vôbec nič. Prosím chráňte seba a svojich blízkych," dodala Wanda, ktorej desiatky jej známych a blízkych zaželali k komentároch pod jej statusom skoré uzdravenie a my sa k nim pripájame.

Zdroj: FB WAH

​Wanda absolvovala prvý AG test v Lamači v stredu 20. januára a tešila sa, že bude až do konca lockdownu negatívna...

Na pripomienku jedného jej kamaráta, ktorý napísal, že AG testy sú úplne na nič však filmová producentka odpísala: "Nie, nie sú na nič. Ak potvrdia pozitivitu u bezpríznakového človeka, tak vďakabohu za ne. Sú dostupné, lacné, ale treba ich robiť často. Na pozitívny výsledok sa pri nich zjavne spoľahnúť dá, len na negatívny nie." Iný kamarát Rasťo jej zase pripomenul, že AG test dáva informáciu o momentálnej infekčnosti, ktorá sa prvých 3 až 6 dní po infikovaní vôbec nemusí ukázať. Čiže ani to, že si mala tri negatívne AG testy a následne PCR pozitívny nie je dôkaz toho, že certifikát za AG test je len zdrap papiera."

(ars) 

Páčil sa vám článok?