FOTO: Boli sme sa pozrieť na nákupy v hypermarketoch - kde sa tvorili najdlhšie rady?

8.4.2020

Zdroj: R.S.

Páčil sa vám článok?

Blížiaca sa Veľká noc každoročne naženie najmä do potravinových reťazcov veľa ľudí a tento rok je situácia špecifickejšia v tom, že obchody sú pre antivírusové opatrenia kapacitne obmedzené a tak je nakupovanie časovo náročnejšie. Boli sme sa pozrieť, aká je dnes situácia pred najznámejšími bratislavskými hypermarketmi...

Zdroj: FB M.L.

​Pred Kauflandom pri Biznis centre Polianky stáli Dúbravčania v dlhom rade už od skorého rána. Mnohí potrebujú nakúpiť základné suroviny na varenie obedov pre deti a v čase od 9,00 hod do 12,00 hod to už nie možné, nakoľko vtedy už majú výhradné právo nakupovať dôchodcovia vo veku nad 65 rokov. "Je síce pekné, že ľudia pri čakaní pred obchodmi dodržiavajú dvojmetrové rozostupy, ale v obchodoch sa tlačia jeden na druhého najmä pri regáloch s tovarov, o ktorý je v tomto období najväčší záujem, teda kvasnice, chlieb, pečivo, prípadne aj toaletný papier," povedal pre Bratislavské noviny Ladislav, ktorý má v spomínanom biznis centre ateliér. 

Zdroj: FB O.O.

​Aj pred hypermarketom LIDL na Škultétyho ulici bol už predpoludním trochu dlhší rad. Aj v tomto obchode to majú vyriešené tak, že k dispozícii je len určitý počet nákupných vozíkov, respektíve košíkov, aby nemohlo byť v predajni viac ľudí než je stanovené v preventívnych opatreniach krízového štábu. Oveľa rýchlejšie, teda prakticky bez čakania sa dnes dalo nakúpiť v neďalekých potravinách Kraj, ktoré nájdete v podchode na Trnavskom mýte.

Zdroj: Google Maps

​Presunuli sme sa do Petržalky, teda presnejšie na Ovsištské námestie, kde sa nachádza samoobslužná predajňa spoločnosti Terno. V čase našej návštevy boli k dispozícii ešte štyri voľné vozíky. Rad teda žiaden, tak sme si vzali rukavice a vybrali sme sa aj priamo do obchodu s potravinami. Pri vchode stála pracovníčka obchodu a vyzývala zákazníkov, aby si vydenzifikovali ruky alebo použili igelitové rukavice. Ani v samotných potravinách nebola žiadna tlačenica, tovaru dostatok a aj pokladní otvorených toľko, že ľudia pred nimi ani len chvíľu nestáli... Skrátka úplná pohoda.

Zdroj: R.S.

​Pred Kauflandom v Petržalke sme čakali podobnú masu ľudí, aká sa včera aj dnes vyskytovala v jeho pobočke na Trnavskej, ale realita nás celkom príjemne prekvapila...

Zdroj: R.S

​O necelých 500 metrov ďalej - v hypermarkete LIDL na Jiráskovej ulici sme však už očakávaný, teda mnohopočetný rad našli. Predpokladáme, že ľudia museli nejakých 10 až 15 minút vonku čakať, kým sa dostali do predajne. 

Zdroj: R.S.

​Aj pred vynoveným nákupným centrom TESCO na Budatínskej ulici sme zaregistrovali niekoľkých ľudí čakajúcich vonku v patričných odstupoch a parkovisko bolo dosť plné, ale nezdalo sa nám, že by sa tu nedalo nakúpiť, respektíve by to malo trvať nekonečne dlho. 

Zdroj: R.S.

​Našu malú inšpekciu sme zakončili pri supermarkete BILLA na Račianskej ulici, kde stáli ľudia pred predajňou aj vo väčších rozostupoch než sa odporúča a čakali na voľný nákupný vozík. Dôchodcov sme v rade nevideli, ale tí asi uprednostňujú obchody s najvýhodnejšími, teda najmenšími cenami.

(ars)

Páčil sa vám článok?