VIDEO: Vo veku 84 rokov zomrel spevák, divadelník a kabaretiér Zdeno Sychra

3.4.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Slovensko tento týždeň zarmútila ďalšia smutná správa o úmrtí jednej z popredných osobností našej kultúry. Krátko po herečke Eve Krížikovej zomrel aj populárny spevák, divadelník a kabaretiér Zdeno Sychra.

Zdeněk Sychra sa narodil 12. marca v moravskej dedinke Holasice a svoju umeleckú kariéru štartoval v Brne, o čom podrobne hovorí aj v nasledujúcom rozhovore:

Jedna z jeho prvých televíznych pesničiek sa volala Tereza, ale naspieval ju už po slovensky, nakoľko sa medzitým stal jednou z hviezd Tatra revue:

Televízni diváci na Slovensku si ho určite môžu pamätať aj z relácie Repete, kde býval občas hosťom:

Azda najznámejšia skladba z jeho repertoára bola Akropola. Zaznela aj v programe Repete Návraty:

Práve v Repete zaznela v jeho podaní aj slovenská verzia talianskeho hitu Ciao bambina: 

Spevák bol aj napriek pokročilému veku 84 rokov stále aktívny. Vo februári absolvoval vystúpenie v Hlohovci a bol hosťom rozhlasovej relácie Pod pyramídou na Rádiu Slovensko. Viac informácií o ňom môžete nájsť aj na jeho webovej stránke: http://www.zsychra.wbl.sk/ Zdeno Sychra bol aj veľmi príjemným a zábavným spoločníkom a pre slovenskú kultúru a najmä populárnu hudbu stredného prúdu je jeho úmrtie veľkou stratou. Česť jeho pamiatke! 

Zdroj: Fb M.J.

Na jeho úmrtie už na sociálnych sieťach reagovali jeho kolegovia a kamaráti:

Peter Štilicha: "Pamätám si ho ešte zo stredoškolských čias (60.roky). Niekoľkokrát koncertoval v trebišovskom kultúrnom dome s Oľgou Szabovou a Velčovského kapelou. Stále nabité, vedeli urobiť senzačnú atmosféru! Pokoj jeho duši a vďaka!"

Ľubo Virág: "Zdenko je mi to ľúto. Bolo mi cťou byť s tebou na jednom pódiu! Česť tvojej pamiatke."

Maja Velšicová: "Zdenko, dlho si odolával mnohým nástrahám života. Tá posledná - nečakaná si ťa našla a vzala so sebou. Mnoho hodín sme spolu boli na javisku. Naposledy minulý rok. Choď a spievaj s anjelmi."

Pavel Zajáček: "Zdenko, výborný priateľ, spevák. Zanechal si tu veľkú stopu svojou činnosťou! Odpočívaj v pokoji, Česť Tvojej pamiatke!"

​(ars)

Páčil sa vám článok?