ANKETA: Takto vyzerala ruka mladej ženy po ošetrení v nemocnici na Mickiewiczovej - je to podľa vás v poriadku?

28.8.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Na facebookovej stránke Nekŕmte nás odpadom sa objavila fotografia zakrvavenej ruky mladej ženy sediacej v aute, ktorá to minulú noc prehnala s alkoholom, takže skončila v nemocnici na Mickiewiczovej ulici, kde jej pichli infúziu a poslali ju domov. Otrasný záber vyvolal veľmi protichodné reakcie Bratislavčanov...

„Robím taxikára. Dnes som viezol zákazníčku, ktorá to v noci prehnala s alkoholom. Išli sme nejaký ten čas v aute a rozprávala mi, že ju nechali spať s infúziou na chodbe, zvratky si musela sama utierať, ale čo ma najviac dorazilo, že ako ju poslali domov. Som zhrozený z nášho zdravotníctva,“ napísal muž, ktorý nezabudol vo svojom príspevku uviezť, že išlo o nemocnicu na Mickiewiczovej ulici. Pod fotografiou sa následne rozpútala veľmi živá diskusia, v ktorej sa vytvorili dva tábory – jedni tvrdili, že pokiaľ bola žena mladá opitá, tak mohla byť rada, že ju vôbec v nemocnici ošetrili a druhí apelovali na ich svedomie s tým, že pokiaľ by išlo o ich dieťa, tak by mali byť vďační, že sa dievča niekde neudusilo vlastnými zvratkami. Viacerí v súvislosti s týmto prípadom spomínali na dnes už neexistujúce „záchytky“, kde sa o opilcov postarali a tí tak nielenže nezaťažovali urgentné príjmy v nemocniciach, ale ešte si aj za svoj nocľah na záchytke ráno pekne zaplatili.

Zdroj: FB Nekŕmte nás odpadom

Na to, či bolo v poriadku prepustiť pacientku z nemocnice po pichnutí infúzie s krvavou rukou sme sa opýtali aj hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava Mgr. Evy Kliskej, ktorá nám odpísala: "Aj keď z fotografie nie je možné identifikovať miesto ošetrenia, tak v súčasnosti neevidujeme žiadnu sťažnosť ani podnet od pacienta, ktorý by bol ošetrený v Nemocnici Staré Mesto."

Ku konkrétnej situácii sa však vyjadril aj František Adam Paló, ktorý je pracovníkom pohotovostnej ambulancie internej kliniky: „Pri každej jednej vytiahnutej kanyle, sa prekrýva tampónom, ktorý si pacient musí ešte zopár minút držať. Ak má ale pacient v krvi alkohol, tak je prúd obehu redší. Takže aj keby ten tampón po vytiahnutí kanyly držala neviem ako strašne, tak by sa rozkrvácala, či chce alebo nie. Všetky štandardy nemocnice jej boli poskytnuté.“ K prípadu sa môžete vyjadriť aj vy v našej ankete:

​(ars)

Páčil sa vám článok?