Tip na víkend: V Rači sa konajú hody, príde aj kapela Vidiek

2.5.2024
0

Zdroj: Media Rača

Páčil sa vám článok?

Známe Račianske hody sú opäť tu. Počas soboty 4. mája a nedele 5. mája si môžete užiť víkend plný tradícií a hodového programu.

Úlohy hlavnej hviezdy sobotňajšieho večera sa zhostí kapela Vidiek. Ich vystúpenie začne o 19:30 a zábava bude pokračovať hudobným zoskupením Maduar, ktoré v rámci svojho turné „How Mad U Ar Tour“ oslavuje 30 rokov pôsobenia na scéne. Až do polnoci potom bude do tanca hrať DJ EKG.

Ako nás ďalej informoval referent komunikácie miestneho úradu Miroslav Vajs, nedeľný program začne tradične o 9.00 h hudobným budíčkom v podaní DH Račianka. Vďaka nim sa nikto nebude môcť vyhovoriť, že zaspal na slávnostnú rímskokatolícku bohoslužbu o 10.30 vo Farskom kostole sv. Filipa a Jakuba.

„Račianske hody sú oslavou výročia posvätenia kostola (1. máj) a sviatku jeho patrónov – apoštolov Filipa a Jakuba (3. máj), ktorým je tento kostol zasvätený. Dalo by sa povedať, že v Rači máme dvojité hody – slávime výročie posvätenia kostola a zároveň aj sviatok jeho patrónov“, pripomína farár Zdenko Sitka.

Vystúpenia na hlavnej scéne v nedeľu otvoria o 13.30 h a tradične sa predstavia miestne talenty v programe „Račania Račanom“. Čaká vás vzdušná akrobacia na šáloch či folklórne súbory Malinky a Gymnik. Program ukončí vystúpenie Ľudovíta Kašubu a Martiny Kreibich.

Najmenších v detskej zóne počas soboty aj nedele zabaví Maroš Kamoš a predstavenia Divadla Trubadúri.
K hodovaniu neodmysliteľne patrí aj súťaž o Najlepší hodový koláč. Súťaží sa v dvoch kategóriách: zákusok a kysnutý koláč. Registrácia do súťaže začína už 29.4. a odovzdanie napečených koláčov je naplánované na nedeľu o 12.30 h.
(ms)

Páčil sa vám článok?