FOTO: Ružinovský starosta Martin Chren testuje nový spôsob, ako vyhnať asociálov z ulice vo štvrti 500 bytov!

13.5.2019
Bezdomovec na Páričkovej

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

O problémoch obyvateľov štvrte 500 bytov v mestskej časti Ružinov s neprispôsobivými ľuďmi, ktorí tu buď spia v kríkoch alebo popíjajú alkohol na verejnosti a znečistujú okolie napríklad aj vykonávaním telesných potrieb, sme nedávno písali aj na našom webe. Miestny starosta Martin Chren najnovšie skúša zaujímavý ťah, ktorý by mohol pomôcť k tomu, aby sa v tejto lokalite asociáli necítili tak komfortne...

"Problém s niekoľkými konkrétnymi jednotlivcami, ktorí svojim agresívnym a neprispôsobivým správaním ničia život obyvateľom na sídlisku 500 bytov, pokračuje. Naša mestská polícia tam pravidelne hliadkuje, ale nie je v našich zákonných možnostiach zasiahnuť, ak práve v danom momente nedochádza k páchaniu nejakého trestného činu alebo priestupku. Dnes by som chcel veľmi pekne poďakovať spoločnosti Terno, na ktorú som sa obrátil pred dvoma týždňami. Na základe mojej žiadosti sa táto spoločnosť zo sortimentu predajne Moja samoška na Páričkovej ulici rozhodla dobrovoľne vyradiť 40 položiek sortimentu - hlavne najlacnejšieho čuča a alkoholu - ktorý túto skupinu ľudí lákal na toto miesto, a potom počas bieleho dňa pospávali v podnapitom stave na chodníku, agresívne sa správali k obyvateľom, špinili na zeleň a na detské ihriská," napísal na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren. 

"S podobnými žiadosťami sa obrátime aj na ďalšie prevádzky v okolí a dúfam, že budú rovnako ústretoví voči komunite, v ktorej pôsobia. Budem vás podrobne informovať. Zároveň už analyzujeme aj pravidlá konzumácie alkoholu na verejnosti a ak to bude nevyhnutné, navrhnem zmenu platného VZN, ktorá by nám umožnila prísnejšie sankcionovať takéto priestupky v celom Ružinove," dodal Chren, ktorý dal na sociálnu sieť k publikovaným informáciám aj takúto fotografiu: 

Zdroj: FB Martina Chrena

(ars)

Páčil sa vám článok?