Znechutený Chren: Vybral sa za bezdomovcami, čo znepríjemňujú život v Ružinove! Čo spravili?

14.4.2019
0
Asociáli v lokalite 500 bytov

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Páčil sa vám článok?

Začína sa rázne konať. Medzi asociálov,o ktorých sme písali a ktorí svojim agresívnym správaním pod vplyvom alkoholu terorizujú obyvateľov okolia Páričkovej ulice v bratislavskom Ružinove, sa dnes vybral starosta Martin Chren. A takto dopadol.

O výčinoch skupiniek asociálov, ktorí sa pohybujú v okolí detského ihriska na Páričkovej, sme vás informovali už viackrát. Miestnu paniu, ktorá ich upozornila na neporiadok, jeden z nich napadol a následne jej obhádzali okno výkalmi. Miestni si s nimi nevedia poradiť, polícia má taktiež obmedzené možnosti. Dnes sa na priamo na miesto vybral ružinovský starosta Martin Chren.

"Práve som sa vrátil z kontroly s našou mestskou políciou na sídlisku 500 bytov. Obyvateľom tu dlhodobo znepríjemňuje život skupina asociálov, ktorí opití prespávajú pri detskom ihrisku a pri predajni, kde si od rána nakupujú najlacnejší alkohol. Znečisťujú prostredie, svoje potreby vykonávajú priamo na chodníky a na trávu a sú agresívni. Pred pár dňami tu napadli jednu obyvateľku a okrem fyzického útoku na ňu zaútočili aj vlastnými výkalmi," informoval dnes na Facebooku Chren.

O spomínanom prípade sme písali TU:

​Fakty, o ktorých sme informovali, sa potvrdili i starostovi. "Troch z nich sme presne o štvrtej popoludní našli v totálne podnapitom stave prespávať na chodníku. Jeden z nich tesne predtým vykonal svoju veľkú potrebu uprostred neďalekého parčíka na Budovateľskej. Čo vám poviem, utrel sa potom do vlastných nohavíc, nešla z neho zrovna vôňa ako z francúzskej parfumérie. Pri kontrole totožnosti sa zistilo, že ani jeden z nich nemá záznam v registri a ani jeden z nich nie je bezdomovec. Dvaja majú dokonca adresu uvedenú priamo v 500 bytoch," dodal Chren.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

​S dvojicou na Budovateľskej sme sa stretli v piatok i my, s jedným z nich sme nakrútili i video, pozrieť si ho môžete TU:

​Nakoniec však aj sám Chren musel uznať to, čím argumentujú policajti. Ak niekto vyslovene nepácha trestnú činnosť, veľa možností nemáte. A pokutovanie ľudí, ktorí sú úplne na dne a strácajú všetky zábrany, nemá žiadny účinok. "Možnosti našich policajtov sú veľmi obmedzené. Proti týmto agresívnym jedincom však kvôli opätovnému znečisťovaniu a narúšaniu verejného poriadku začneme konanie. V extrémnom prípade môže skončiť až väzbou," dodal Chren.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

​Na záver sa obrátil aj na svojich kritikov, ale i kritikov mestskej polície. "Chcel by som ešte povedať dve veci: Po prvé, veľká vďaka našim mestským policajtom. Ich práca často nie je príjemná a je náročná, a veľa vďaky sa za ňu nedočkajú. Ísť s nimi do terénu a zažiť ju na vlastnej koži by asi bolo najlepším liekom pre mnohých, ktorí ich často kritizujú. Po druhé, ľuďom v núdzi treba pomáhať. Ak však ide o ľudí, ktorí nie sú bez domova a v ktorých závislosť na alkohole prebúdza agresivitu voči nevinnému okoliu, treba aj konať, hoci možnosti sú obmedzené. Môžeme súcitiť aj s opilcom, čo tlčie vlastnú ženu a deti, ale to neznamená, že ho v tom necháme pokračovať a že ho nepotrestáme za toto konanie. Rovnako budeme intenzívne konať proti asociálom, ktorí terorizujú svoje okolie," uzavrel starosta.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie