Rozhorčení obyvatelia 500 bytov: Život nám strpčujú asociáli, jednej panej obhádzali okno výkalmi

9.4.2019
0
Ihrisko na Páričkovej

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Páričkovej ulice a okolia v bratislavskom Ružinove si sťažujú na správanie skupinky asociálov, s ktorými si nedokážu poradiť. Situácia sa zhoršuje.

"Dokedy budeme musieť znášať neprispôsobivých spoluobčanov, ktorí si vegetujú, robia osobnú potrebu a obťažujú obyvateľov 500 bytov. Včera to dosiahlo vrchol ,keď fyzicky napadli jednu pani, ktorá ich upozornila, že robia neporiadok. Aby toho nemala málo, tak jej večer obhádzali okno na spálni výkalmi. Chápeme, že aj oni musia nejako a niekde existovať, ale prečo sa máme báť chodiť po štvrti, kde bývame, platíme dane a snažíme, sa aby vyzerala pekne a čisto," napísal pán Martin na facebookovú stránku Ružinovské ECHO.

Neprispôsobiví ľudia, pravdepodobne neraz bez domova, sa podľa miestnych zdžiavajú najmä v oblasti detského ihriska Páričkova (na úvodnej foto), teda v okolí ulíc Súťažná a Revúcka. Dnes sme sa tam boli pozrieť, ale na mieste sme ich nezastihli. Chodník zo zadnej strany banky, kde zvyknú tráviť čas, je však plný ohorkov a špiny. "Ja som s dieťaťom každý deň na ihrisku a dosť to tam aj zapácha. Spravili si totižto toaletu pod stromom," reagoval ďalší z diskutujúcich. "Je ich tam strašne veľa, teraz ideme z Králičkovej kaviarne a problém je naozaj vypuklý. Už teraz je väčšina ozratá," pridal čerstvú skúsenosť aj pán Ľuboš.

Miesto za bankou, kde sa skupinka často zdržiava:

Zdroj: Marián Dekan

Podľa starostu Ružinova Martina Chrena sú možnosti samosprávy v takýchto prípadoch obmedzené. "Volal som s veliteľom našej mestskej polície, aj s veliteľom Ba 2 štátnych policajtov. Štátni neevidujú túto udalosť, mestskí áno, včera to riešili, ale napadnutá pani odmietla podať trestné oznámenie, a tym pádom nemôžu ďalej konať. Uvedení neprispôsobiví občania posedávajú pred samoškou na Páričkovej, hliadky ich síce vyženú, ale potom sa presúvajú práve do vnútrobloku, na detské ihrisko. Nie sú tam len bezdomovci, ale aj niektorí obyvatelia z 500 bytov. Prosím, ak ste svedkom výtržníctva a chcete riešenie, treba ihneď volať 158 alebo 159," zapojil sa do diskusie Chren. 

Zdroj: Marian Dekan

"Mestskí policajti tam objavili aj nelegálnu skládku - hniezdo bezdomovca, kde sa pravdepodobne zdržiava. Ako sme už aj v minulosti urobili, vypraceme ju, lebo je to jediný účinný nástroj - napriek tomu, že ma za to budú opäť viacerí kritizovať, nikto nemá právo robiť nelegálne skládky, zvlášť, ak je agresívny voči obyvateľom," dodal.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie