Tieto články ste čítali najviac (tretí diel): Otrasná súlož bezdomovcov za bieleho dňa a ďalšie

29.12.2018
0

Zdroj: brn

Páčil sa vám článok?

Už tretím dielom pokračujeme v našej bilancii roka 2018. Pripravili sme pre vás prehľad článkov, ktoré vás počas uplynulého roka zaujali najviac. V treťom dieli prinášame články za mesiace júl až september 2018.

Možno si pamätáte obrovskú prietrž mračien, ktorá zastihla Bratislavu na konci augusta. Doslova virálnou sa však stala fotografia, ktorá zachytáva ľudí, ako sa člnkujú - na sídlisku! V našom rebríčku jej patrí piate miesto.

​Veľkému úspechu sa tradične tešili i  články s peknými fotografiami. V tomto prípade sme sa rozhodli dať na štvrté miesto hneď dva. Získali si zhruba rovnaký počet čitateľov a oba zachytávajú skôr krásy nášho mesta. Aby sme boli presný, vašu priazeň si získali najmä fotogalérie z týchto článkov. Jedna zachytáva krásu novovybudovaného parku Jama v Novom Meste, druhá pohľad na Bratislavu zhora.

Vyčíňanie počasia logicky vyvolalo u Bratislavčanov zvýšený záujem o predpovede počasia. Veľkej pozornosti sa preto tešil článok, ktorý upozorňoval na veľký vietor, pred ktorým varovali meteorológovia. Patrí mu tretie miesto.

​Jednou z vašich najvyhľadávanejších tém je i doprava a MHD. Nemožno sa preto čudovať, že týždňu mobility, keď môžete cestovať MHD úplne zadarmo, patrí druhé miesto.

​Článok, ktorému patrí prvé miesto, vyvolal obrovské množstvo reakcií a to neraz i negatívnych. Držíme sa však zásady, že hrozná realita neprestane existovať, ak si pred ňou budeme zakrývať oči. Naopak, ak na problém poukážete neraz i v jeho drsnej, neskreslenej podobe, môže to prispieť k jeho riešenie. Článok o súloži mužov - bezdomovcov na Kamennom námestí pred zrakmi okoloidúcich za bieleho dňa, pričom jeden z nich bol zranený a v bezvedomí, sa stal najčítanejším článkom portálu banoviny.sk počas celého roka.

OTRASNÉ FOTO: Dvaja muži, bezdomovci, súložili priamo pred ľuďmi uprostred dňa v centre Bratislavy. To však nie je všetko

Fotografie v článku sú naozaj iba pre silné povahy a vôbec nejde o erotiku, je to skôr drastické a neuveriteľne smutné. Túto reportáž z otrasnej udalosti, pri ktorej možno došlo k trestnému činu, sme sa rozhodli zverejniť iba preto, aby sa už s problémom konečne začalo niečo robiť. V záujme všetkých - ľudí bez domova i ostatných občanov.

(ms)

Páčil sa vám článok?