Viete, čo vznikne na bývalom parkovisku za historickou budovou SND?

25.12.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Čitateľ Alex Tahy nám do redakcie poslal fotografie bývalého parkoviska na Komenského námestí, za budovou SND v Starom Meste. Nie je to veľmi príťažlivý pohľad.

„Od ukončenia prevádzky parkoviska prešli už dva roky a s priestorom sa nielenže nič nedeje, ale jeho vnútorný priestor je zanedbaný, plný odpadkov a s provizórne izolovanými elektrickými vývodmi po zariadeniach parkoviska,“ napísal pán Tahy.

Už v roku 2014, keď mestské zastupiteľstvo nechválilo predĺženie nájmu pre súkromné parkovisko, sa hovorilo, že magistrát, ktorý má námestie od januára 2016 zase v správe, tento priestor zrevitalizuje a vráti mu pôvodnú funkciu mestského parčíka.

„Kým parkovisko neslúži a ešte nedošlo k realizácii parkovej úpravy, mohol tento priestor slúžiť ako dočasné parkovisko pre rezidentov, ktorých BPS postupne vytlačila takmer zo všetkých parkovacích možností v našej časti mesta,“ píše Alex Tahy.  „Je trestuhodné takýto vzácny a exponovaný priestor nechávať nevyužitý a napospas svojmu osudu, bez akejkoľvek údržby.“

​Ako nás informovala hovorkyňa magistrátu Zuzana Onufer,  mesto plánuje priestor revitalizovať a vznikne tam park. „Projekt je momentálne v štádiu prípravy na verejné obstarávanie na zhotoviteľa,“ napísala nám. „V Bratislave sa počas rokov 2016 až 2017 otvorilo mnoho parkov, napríklad parčík na Svoradovej, Uršulínskej či Belopotockého ulici, okrem toho chceme vytvoriť nový park na Molecovej ulici v Karlovej Vsi a na spomínanom priestore na Komenského námestí za SND v Starom Meste. Ďalšie dva parky by mali vzniknúť v Dúbravke Pri kríži a Pod záhradami a tiež v Ružinove a v Novom Meste. Vo Vrakuni nedávno pribudol nový FITPARK v areáli Základnej školy na Žitavskej ulici.“

(in)

Páčil sa vám článok?