Tipy na podujatia v marci - vyberte si zážitok na víkend aj všedný deň

3.3.2023

Zdroj: Bratislavské noviny

Páčil sa vám článok?

Vyberte si zážitok na víkend aj všedný deň! Ponúkame vám tipy na viacero podujatí  Bratislave, ktoré vám i vašim deťom spestria deň príjemným zážitkom.

Bratislavská burza kníh
Každú sobotu, Stará tržnica

V  Starej tržnici môžete v sobotu zájsť na najväčšiu knižnú burzu na Slovensku, ktorá sprevádza pravidelný potravinový Trh-Piac-Markt. Táto jedinečná akcia sa koná vždy od 9. h do 15. h na poschodí tržnice. Nájdete tu najmä knihy, ale popri nich sa určite objavia aj grafiky, gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy a  plagáty, známky, mince a iné zberateľské predmety. Vstup je voľný. Viac na www.staratrznica.sk.

Zdroj: Miroslav Moravský

Salón Spoločnosti voľných výtvarných umelcov
3. – 30. marca

Výstavu XXXII. Salón Spoločnosti voľných výtvarných umelcov nájdete priestoroch Západnej terasy Bratislavského hradu. Podujatie, ktoré je prístupné každý deň okrem pondelka od 13. h do 18. h, ponúka rozmanitosť výtvarných postupov a umeleckého myslenia.

Multižánrový festival tvorivosti
9. – 12. marca

Neprofesionálni umelci z celého Slovenska počas 4. ročníka festivalu TVOR•BA zaplnia divadlá, galérie, kinosály aj mesto. Po dvojročnej prestávke vznikne v Bratislave opäť priestor na vzájomné inšpirácie a radosť z tvorivosti. Festival je určený pre všetkých, ktorí umelecky tvoria, i pre tých, ktorí majú radi umenie alebo sa o ňom chcú dozvedieť viac. Viac na www.tvor-ba.sk.

Ako rozvíjať mestá udržateľne
do 10. marca

Interaktívna výstava na Barokovom nádvorí Univerzitnej knižnice v rozšírenej realite, ktorú si pozeráte cez aplikáciu v telefóne, približuje, ako vedecký pokrok a inovácie pomáhajú realizovať 17 cieľov udržateľného rozvoja. Výstava predstavuje aj významné medzinárodné výskumné infraštruktúry a vedecké pracoviská, ktorých výskum sa venuje aktuálnym výzvam globálneho sveta. Viac na www.bratislava.czechcentres.cz.

Otvorený ateliér v Starej tržnici
11., 18. a 25. marca

Otvorené keramické štúdio s pecou v Oáze Starej tržnice pozýva na Hru s hlinou od 11.30 h do 13. h. Zahrať sa s hlinou môžu prísť deti aj dospelí. Vstup je od hlavného vchodu cez Oázu na prízemí v ľavej časti tržnice. Viac na www.visitbratislava.com.

Zážitkový kurz maľovania v Nedbalke
12. marca

Galéria Nedbalka opäť pripravila zaujímavú spoluprácu s akademickým maliarom Andrejom Augustínom. Kurz zážitkového maľovania v ateliéri galérie sa začína o 14. h, príďte sa zabaviť a zrelaxovať, aj sa niečo naučiť. Témou kurzu bude tentoraz jar, či už v podobe jarnej krajiny, zátišia, figúry v priestore. Inšpiráciu budete hľadať v dielach zo zbierky galérie. Viac na www.nedbalka.sk.

Mesiac knihy v Ružinove
do 12. marca

Knižnica Ružinov oslávi marcový mesiac knihy zaujímavými aktivitami pre všetky vekové kategórie.  Na najmenších čaká hravé čítanie a pesničkový neposlušník, na žiakov prvého stupňa beseda o pavúkoch, starší sa zase dozvedia, ako vzniká audiokniha, pripravený je i program pre stredoškolákov, a nezabudli ani na seniorov. Viac na www.kniznica-ruzinov.sk.

Klub astronómov v SNM
16. a 30. marca

Všetkých záujemcov o vesmír a astronómiu bez obmedzenia veku a vzdelania pozýva Prírodovedné múzeum do Objavovne SNM na spoločné stretnutie o 17. h. Viac na www.snm.sk.

Futurit: Future Shock!
16. marca

Akú súčasnú hudbu by ste pustili niekomu z nedávnej minulosti, aby mu spôsobila „šok" z budúcnosti? V budove YMCA sa môžete rozprávať o futuristickej estetike, nezvyčajných pohyboch na hudobných trhoch či o nahrávkach, ktoré predbehli dobu.  O tom, na čo nie sme pripravení, ale naše deti to budú milovať. Viac na www.a4.sk.

Ako chutí dúha v Bibiane
16. a 30. marca

Ochutnaj, ohmataj, ovoňaj, pomiešaj a preskúmaj farby okolo nás. Interaktívny workshop s knižkami (nielen) o farbách dúhy pre deti od 18 mesiacov a ich rodičov pripravila BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti. Viac na www.bibiana.sk.

Zdroj: Avion.sk

Swap detského oblečenia, hračiek a kníh v Avione
18. marca

Máte oblečenie, z ktorého vaše deti vyrástli, a zároveň potrebujú nové? Spravte správnu vec pre planétu, vymieňajte oblečenie a my vás za to odmeníme! V sobotu 18. marca medzi 10. h a 18. h sa v Avione uskutoční swap detského oblečenia, hračiek a kníh. Swap bude v Komunitnom centre na 1. poschodí nad predajňou Office Shoes, prichystaný je aj detský kútik. Nezabudnite si priniesť vernostnú kartičku z predchádzajúceho swapu. Pri vstupe na ňu dostanete ďalšiu pečiatku. Za účasť na 4 swapoch (24. 9. 2022, 10. 12. 2022, 18. 3. 2023 a 13. 5. 2023) získate darčekovú poukážku v hodnote 10 eur. Viac na www.avion.sk.

Kaufland detský festival
19. marca

V nákupno-zábavnom centre Bory Mall vás už 19. marca od 10. hodiny čakajú najväčšie detské hviezdy ako PaciPac, Miro Jaroš, ale aj Kali a DJ Peter Pann. Okrem vystúpení je pripravený zábavný program. Všetko sa udeje v Bory Mall. Viac na www.borymall.sk.

Zdroj: Bory Mall

Pašie: Príbeh o človeku a zemi v Divadle SĽUK v Rusovciach
23., 24. a 25. marca

Scénická freska o dvoch archaických podobách zápasu života a smrti. Prvou je tradičná ľudová kultúra s obrazmi kalendárnych obyčajov spätých s cyklom striedania zimy a príchodu jari. Druhú podobu reprezentuje biblický príbeh o zrade, prenasledovaní, zajatí, umučení a ukrižovaní Ježiša Krista. Cieľom predstavenia je interpretovať príbeh o človeku a zemi, tradíciu a biblické motívy súčasnými umeleckými prostriedkami. Viac na www.sluk.sk.

Hry bez hraníc
23. marca

Staromestská knižnica štartuje nový projekt Hry bez hraníc, ktorý je určený pre rodiny s deťmi slovenskej a ukrajinskej národnosti. Cieľom herných popoludní je prepojiť komunity pri spoločných hrách a zábave, vytvoriť atmosféru bezpečia a spolupatričnosti. Viac na www.visitbratislava.com.

Jarný Cverna Market
25. marca

Lokálny trh umenia a dizajnu v Novej Cvernovke, ktorý sa koná  od 10. do 19. h, opäť ponúkne to najlepšie z tvorby domácich ateliérov, ale aj spriatelených predajcov a predajkýň. Tešiť sa môžete na chutné gastro, zaujímavý program a  interaktívne workshopy. Viac na www.novacvernovka.eu.

Zdroj: FB Nová Cvernovka

Česko/slovenské okamžiky
do 27. marca

Pri príležitosti 30. výročia rozdelenia Československa otvorilo České centrum Bratislava v spolupráci s Veľvyslanectvom ČR na Slovensku a mestskou časťou Staré Mesto fotografickú výstavu na Hviezdoslavovom námestí. Takmer 130 fotografií zachytávajú dôležité aj menej známe momenty zo spoločnej histórie, rozpadu štátu, ako aj vzájomné vzťahy Čechov a Slovákov. Viac na www.bratislava.czechcentres.cz.

(bn)

Páčil sa vám článok?