Tipy na podujatia vo februári - vyberte si zážitok na víkend aj všedný deň

4.2.2023

Zdroj: Bratislavské noviny

Páčil sa vám článok?

Ponúkame vám tipy na viacero podujatí v Bratislave, ktoré vám i vašim deťom spestria deň príjemným zážitkom. Na tento mesiac sme vybrali z každého rožka troška - niečo z oblasti gastronómie, rodinnej výstavy, vzdelávania, ale aj koncert, burzu kníh, bazár, či dokonca aj svadobný veľtrh.

Zimný festival jedla
do 26. februára

Zaujíma vás kvalitná gastronómia? Počas jubilejného 10. ročníka Zimného festivalu jedla môžete navštíviť tie najlepšie a často cenovo nedostupné reštaurácie na Slovensku za zvýhodnené ceny. ​Festivalové menu ponúka jedlá v troch kategóriách - Naše ikonické jedlo, Chute regiónov a Kuchárova voľba. Počty miest v každej reštaurácii sú rôzne a nie sú k dispozícii na každý deň, preto si rezervujte degustáciu v predstihu.

Viac na www.zimnyfestivaljedla.sk.

Zdroj: zimnyfestivaljedla.sk

Výstava plná kociek LEGO® v Avione
až do 24. marca

LEGO® fanúšikovia všetkých vekových kategórií sú pozvaní do BRICKLANDIE - do krajiny z kociek LEGO® na jedinečnú výstavu plnú scenérií z reálneho i rozprávkového sveta. Môžete sa tešiť na 15-metrový stôl so zimnou krajinkou s dokonalou atmosférou, najväčší Betlehem z LEGO® kociek na Slovensku, lunapark s kolotočmi a vláčikmi, a tiež 20 tematických vitrín z najznámejších hier a filmov ako Minecraft®, NINJAGO®, stredovek, western, Star Wars™, Friends, Atlantis, Polárnici, Autá, Piráti, NASA a iné. Navštívte svet fantázie a strávte hodnotné chvíle so svojimi najbližšími.

Otváracie hodiny, vstupné, ako aj viac informácií nájdete na www.avion.sk.

Zdroj: Avion.sk

Za siedmymi horami
8. február o 9.00 h, Mestská knižnica - Kapucínska 1

EDUdrama ponúka programy, ktoré učia deti riešiť konkrétne situácie, rozvíjajú metakomunikáciu a kontextové myslenie. Deti spoznajú základné východiská a štruktúru ľudových rozprávok a oboznámia sa s najznámejšími zberateľmi. Vstupné zdarma, viac na www.mestskakniznica.sk.

SmartTalk: Príbeh psychoterapie - hľadanie dobra a múdrosti
8. február o 10.00 h, V klub - Námestie SNP 471/12

Pútavá prednáška Antona Heretika a Andrey Heretikovej Marsalovej Príbeh psychoterapie – hľadanie dobra a múdrosti  vás povedie zložitosťou práce psychoterapeuta. Vstupné 12 eur, viac na www.v-klub.sk.

Otvorený ateliér
11., 18. a 25. február, Oáza - Stará tržnica

Otvorené keramické štúdio s pecou v Oáze Starej tržnice pozýva deti na Hru s hlinou od 11.30 h do 13.00 h. Zahrať sa s hlinou môžu prísť aj dospelí. Vstup od hlavného vchodu cez Oázu, ktorá sa nachádza na prízemí v ľavej časti Starej tržnice. Na podujatie sa platí vstupné.

Láska očami sv. Valentína
Szidi Tobias & Band - "Valentínske objatie"
13. február o 19.00 h, V klub - Námestie SNP 471/12

Príďte do V-klubu na koncert Szidi Tobias, ktorá odovzdáva publiku všetko, čo jej talent nesie a čo rokmi na hudobnej scéne obrusuje ako diamant. V symbióze s jedinečnými textami a širokým diapazónom hlasu vpíše do vás myšlienku ako posolstvo, že veriť na lásku sa má. Viac na www.v-klub.sk.

Prešporkovský výmenný bazárik
13. – 17. február, Rodinné centrum Prešporkovo - Heydukova 25

Daruj, čo urobí radosť inému, a vyber si, čo potrebuješ – túto šancu máte počas otváracích hodín RC Prešporkovo.

Fašiangový tanečný dom
16. február, V klub - Námestie SNP 471/12

Vo februárovom programe V-klubu je aj výučba tradičných ľudových tancov s profesionálnymi tanečnými majstrami. Podujatie má názov Žiarivý fašiangový“ Tanečný dom, doprajte si tento zážitok! Viac na v-klub.sk

Konverzovňa
16. a 23. február, Staromestská knižnica - Panenská 1

Vedeli ste? Knižnica na Panenskej organizuje konverzácie v anglickom jazyku pre seniorov, počas ktorých si precvičíte svoju angličtinu pri neformálnych rozhovoroch. Viac na www.visitbratislava.com.

Vezíri a ich úloha v správe starovekého Egypta
17. február

Vezíri a ich rola v správe starovekého Egypta je názov prednášky pražského egyptológa doc. Mgr. Jaromíra Krejčího, PhD. Uskutoční sa vo Faustovej sieni Mestského múzea v rámci 11. cyklu egyptologických prednášok pre verejnosť. Viac na www.muzeumbratislava.sk.

Zdroj: Štúdio Škerák

Svadobný veľtrh 2023
18 - 19. február, Technopol - Kutlíkova

Je toho veľa, na čo všetko treba pred svadbou myslieť. Svadobný veľtrh v priestoroch Technopol events na Kutlíkovej, ktorý sa koná v sobotu a nedeľu od 10. do 18. h, je preto ideálnym štartom pre každého, kto sa rozhodol vstúpiť do stavu manželského. Okrem toho, že na jednom mieste nájdete kopec inšpirácií a kvalitných dodávateľov, veľa služieb a tovaru si tu viete objednať a nakúpiť s výraznými zľavami. 18. ročník najväčšieho Svadobného veľtrhu sa blíži.

Viac na www.svadobnyveltrh.sk.

Prázdniny v knižnici
20. – 24. február
Na úvrati 52, Zimná 1, Bachova 7 (počas otváracích hodín)

Knižnica Ružinov pripravila pre deti pestrý program na jarné prázdniny. Okrem knižiek a spoločenských hier sa každý deň môžu tešiť aj na niečo špeciálne. Viac na www.kniznica-ruzinov.sk.

Zdroj: Miroslav Moravský

Bratislavská burza kníh
Každú sobotu, Stará tržnica

V  Starej tržnici môžete v sobotu zájsť na najväčšiu knižnú burzu na Slovensku, ktorá sprevádza pravidelný potravinový Trh-Piac-Markt. Táto jedinečná akcia sa koná vždy od 9. h do 15. h na poschodí tržnice. Nájdete tu najmä knihy, ale popri nich sa určite objavia aj grafiky, gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy a  plagáty, známky, mince a iné zberateľské predmety. Vstup je voľný.

Viac na www.staratrznica.sk.

(bn)

Páčil sa vám článok?