Pred novou budovou SND znela Óda na radosť v čase pandémie

10.5.2021
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Priestor pred novou budovou Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave sa v nedeľu (9. 5.) stal dejiskom krátkeho hudobného open air stretnutia pod názvom "Óda na radosť v čase pandémie". Pri príležitosti Dňa Európy 2021 ho zorganizoval Klub'89 v spolupráci so SND.

Pod taktovkou dirigenta Antona Popoviča zaznela Devínska fanfára Eugena Suchoňa, v programe nechýbala Óda na radosť Ludwiga van Beethovena, Jeremiah Clarke a jeho Pochod princa dánskeho. V priestore námestia tiež odznela a okoloidúcich mohla zaujať Musica slovaca, ktorú skomponoval slovenský skladateľ Ilja Zeljenka.

"Išlo o spontánne občianske podujatie," uviedol pre TASR nezávislý zahraničnopolitický analytik, fotograf a bývalý minister medzinárodných vzťahov SR Pavol Demeš. Bol jedným z organizátorov, ktorý podujatie inicioval spolu s Antonom Popovičom a Vladimírom Grežom, predsedom predstavenstva bratislavskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB).

Na podujatie prijala pozvanie asi päťdesiatka hostí. Pre vstup do vyhradeného priestoru na sedenie bolo v zmysle vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR nutné preukázať sa PCR testom platným 72 h, antigénovým testom platným 24 h, alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19.

(TASR)

Páčil sa vám článok?