Novým riaditeľom Divadla Nová scéna sa stal Peter Oravec

4.5.2021
K 70. výročiu svojho vzniku chystá nová scéna až dva koncerty! - nova-scen1
Páčil sa vám článok?

Novým generálnym riaditeľom bratislavského Divadla Nová scéna sa stal Peter Oravec. Ministerka Natália Milanová ) sa ho rozhodla vymenovať na základe výsledkov výberového konania.

"Očakávame, že nový generálny riaditeľ Peter Oravec povedie Divadlo Nová scéna transparentne a zodpovedne," skonštatovala hovorkyňa Ministerstva kultúry (MK) SR Zuzana Viciaňová

Ministerstvo kultúry vyhlásilo výberové konanie 29. októbra 2020. Do záverečného tretieho kola napokon postúpili Juraj Ďurdiak, Ingrid Fašiangová, Andrea Kozáková a Peter Oravec. Konalo sa 25. a 30. marca a jeho súčasťou bolo neverejné a verejné vypočutie uchádzačov.

Ako priblížila hovorkyňa, pri jednej z členiek výberovej komisie sa zistil konflikt záujmov vo vzťahu k uchádzačke Fašiangovej. Nerovný prístup bol podľa ministerstva viditeľný aj v samotnom výberovom procese. "Po zvážení všetkých okolností sa ministerka kultúry Natália Milanová rozhodla neprihliadnuť na bodové hodnotenie členky v konflikte záujmov pri všetkých uchádzačoch. Takýmto spôsobom bolo zabezpečené rovnaké zaobchádzanie so všetkými uchádzačmi," deklaroval rezort.

(TASR)

Páčil sa vám článok?