Oslava Dňa detí bude v znamení vodníkov

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Veľkú detskú zábavnú show pripravila mestská časť k Medzinárodnému dňu detí. V sobotu 3. júna bude preto centrum Bratislavy patriť deťom a množstvu atrakcií, ktoré sa tu v tento deň objavia.

Už o 10.00 sa na Hviezdoslavovom námestí začne LEGO futbalová show, čo bude vlastne súťaž dvojíc v stolovom futbale na nafukovacom štadióne s pevnou podlahou. Víťazi získajú ceny LEGO. V priestore štadióna bude tiež nafukovacia penaltová bránka a miesto pre hranie nesúťažiacich detí s kockami.

Potom o 14.00 sa potom na nábreží Dunaja pri osobnom prístavisku začne 3. medzinárodný festival vodníkov. Ako prezradili organizátori zo združenia Devínska brána, očakávajú sa účastníci nielen z Bratislavy, ale z celého Slovenska, ako aj zo zahraničia. Veď bratislavský vodník Ferko kraľoval v celom regióne a Bratislava bola v minulosti miestom spoločnej histórie dnes najmenej štyroch krajín.

O 14.30 príde na dunajské nábrežie bratislavský vodník zo zlatého Dunajského paláca. Potom prejde aj so sprievodom po trase Námestie Ľ. Štúra, Hviezdoslavo námestie, Rybná brána na Hlavné námestie.

Tam sa o 15.00 začne veľký zábavný program venovaný Dňu bez bariér. Organizuje ho Detský fond SR v rámci projektu Konto bariéry. Bariéry budú na Hlavnom námestí búrať známi umelci i deti z bratislavských škôl. Samozrejme, nebudú chýbať ani hendikepované deti, ktoré sa na toto podujatie veľmi, veľmi tešia a svedomito sa naň pripravujú.

Pôjde o prekonávanie bariér, ktoré v sebe nosíme. Medzi zdravými a hendikepovanými, medzi národnosťami, rasami, malými a veľkými, chudými i tučnými. Odštartuje ho hymna Medzinárodného festivalu vodníkov - ľudová pesnička Prší, prší a potom začnú celé námestie zabávať domáci speváci a baviči, detské súbory národných menšín, skupiny zo zahraničia a detská karaoke show.

Na Františkánskom námestí bude v tom čase prehliadka vodníckych masiek. Bratislavčania sa totiž chcú v tento deň pokúsiť o zápis do Guinnessovej knihy rekordov v počte sústredených vodníckych masiek a masiek vodných bytostí. Preto organizátori vyzývajú všetkých Bratislavčanov - malých, ale aj tých veľkých, aby sa prišli s maskami vodníkov a vodných bytostí zabaviť do centra Bratislavy. O 17.00 bude na Hlavnom námestí vyhlásenie víťazov súťaže o najlepšiu ženskú, mužskú, chlapčenskú a dievčenskú masku. Ocenená bude aj maska vodníckej rodiny. Príďte sa zabaviť a prispieť k zápisu o Guinnessovej knihy.

(brn)

Páčil sa vám článok?