Na Františkánskom námestí bude divadlo

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto pripravuje v tomto roku rekonštrukciu jedného z posledných domov v historickom jadre, ktorý je stále majetkom mesta, na Františkánskom námestí 6 a 7.

Dosiaľ bol spracovaný stavebno-historický výskum a návrh pamiatkovej obnovy parteru a pivníc tohto mestského domu, ktorého súčasťou je aj architektonická štúdia.

Po rekonštrukcii bude na prízemí výstavná a prezentačná sieň, vináreň so snack barom a obchodné priestory. V pivnici domu projekt navrhuje vytvoriť divadelnú scénu malých javiskových foriem a vináreň s barom s pracovným názvom „Stará rychta“. Celková plocha rekonštruovaných priestorov je 875 m2. Ďalej sa upraví dvor a priestor podbránia domu.

Stavebné práce na rekonštrukcii domu na Františkánskom námestí si vyžiadajú 11,8 mil. korún, ďalších 6,8 mil. korún bude stáť vzduchotechnika. Zámer rekonštrukcie zatiaľ prerokovala komisia výstavby a územného plánu miestneho zastupiteľstva.

Zástupkyňa starostu Starého Mesta Bohdana Machajová predpokladá, že mestská časť dostane stavebné povolenie v septembri tohto roku: „Začiatok rekonštrukcie sme stanovili na október 2000 a jej realizácia by nemala trvať dlhšie ako jeden rok.“

(miv)

Páčil sa vám článok?