Jeden pavilón v PKO využije Schola Ludus

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Jeden z nevyžitých pavilónov Parku kultúry a oddychu by mal byť konečne zrekonštruovaný. Potvrdila to riaditeľka PKO Jarmila Mikušová, podľa ktorej by v tomto kovovom pavilóne mala nájsť útočisko nadácia Schola Ludus.

Najskôr je však potrebné vyriešiť problém kolaudačného rozhodnutia, keďže pavilóny boli inštalované ako provizórne a doteraz neboli skolaudované.

Pavilón dostane nadácia do prenájmu za symbolickú cenu s podmienkou, že ho aj zrekonštruuje. Nadácia navrhuje v pavilóne v terajšom technickom stave dočasne vytvoriť výstavu Živý model centra vedy, kde budú prezentovať funkcie budúceho strediska a kde vyznačia aj pôdorys budúcich priestorov.

Nadácia Schola Ludus nemá stále sídlo a organizuje iba putovné výstavy na Slovensku aj v zahraničí. Vznikla v roku 1991 a doteraz vďaka projektovej skupine a dobrovoľníkom vzniklo sedem interaktívnych výstav, z ktorých každá prináša iný prístup k vzdelávaniu. Nadácia Schola Ludus získala okrem mimoriadnej ceny UNESCO aj striebornú medailu na 44. výstave patentov a technických inovácií v Bruseli.

(brn)

Páčil sa vám článok?