V Dúbravke zapíšete dieťa do škôlky aj elektronicky

5.4.2017
0
V dúbravke zapíšete dieťa do škôlky aj elektronicky - ms dubravka
Páčil sa vám článok?

Zrýchliť, zefektívniť a odstrániť nedostatky. Taký je cieľ elektronickej registrácie dieťaťa do materských škôl, s ktorou tento rok prišla mestská časť Dúbravka.

Ide o novinku pri prihlasovaní do materských škôl a elektronická registrácia je už prístupná na webe mestskej časti v sekcii potrebujem vybaviť.

„Elektronickou registráciou chceme odstrániť nezrovnalosti pri zadávaní osobných údajov detí a rodičov a okrem toho zjednodušiť postup pri triedení prihlášok,“ vysvetlil prednosta miestneho úradu Rastislav Bagar. Niektorí rodičia totiž prihlásili vlani dieťa na niekoľko materských škôl súčasne, čím vznikali duplicitné prihlášky.

Dúbravka je zriaďovateľom desiatich materských škôl so 40 triedami, aktuálne pripravuje aj zriadenie materskej školy na Fedákovej ulici. Pôjde o štvortriednu materskú školu s kapacitou 92 miest a fungovať by mala od septembra. Výrazne má pomôcť pri riešení nedostatku kapacít v materských školách.

Žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie budú materské školy prijímať 26. a 27. apríla od 15.00 do 17.00.

Pre potvrdenie od pediatra musia totiž rodičia odovzdať prihlášku aj fyzicky do vybranej materskej školy. Návštevu materskej školy však rodičom odporúča aj vedenie škôlky a Školský úrad, pri zbieraní prihlášok sa  môžu totiž deti zoznámiť s prostredím a riaditeľka s deťmi.

Prioritou Dúbravky už vlani bolo zobrať všetky trojročné deti s trvalým pobytom v Dúbravke. Dobrou správou je, že sa  podarilo prijať všetky dúbravské deti, ktoré do konca roka 2016 dovŕšili tri roky veku. O prijatí dieťaťa rozhoduje riaditeľka materskej školy, kritéria sú pre prijímanie odporúčacie. Vedenie Dúbravky chce prioritne dať priestor dúbravským deťom. Zaváži tiež vek dieťaťa i súrodenec v materskej škole.

Prednostne musia materské školy podľa zákona prijímať päťročné deti a deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou.

(ts, ms, Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?