V debate sa dozviete odpovede na otázky o materských školách

28.3.2017
0
Dúbravka bude odpovedať na otázky o materských školách - ms dubravka
Páčil sa vám článok?

Kedy prihlásiť dieťa do materskej školy? Ako to urobiť? Čo má dieťa vedieť? A má vôbec šancu, aby sa tam dostalo? Také aj mnohé iné otázky zodpovie Mestská časť Bratislava-Dúbravka na debate 3. apríla, ktorú organizuje v spolupráci s Rodinným centrom Macko.

Debata je naplánovaná od 10.00 – 11.30 v oranžovej sále Domu kultúry Dúbravka. K dispozícii pre deti bude pohybová sála, o program pre ne sa postarajú dobrovoľníčky z rodinného centra. Na otázky bude odpovedať Ľubica Szilasiová zo Školského úradu a vedenie mestskej časti.

Žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie budú materské školy prijímať 26. a 27. apríla od 15.00 do 17.00.

Dúbravka je zriaďovateľom desiatich materských škôl so 40 triedami, aktuálne pripravuje aj zriadenie štvortriednej materskej školy na Fedákovej ulici. Pôjde o štvortriednu materskú školu s kapacitou 92 miest. Výrazne má pomôcť pri riešení nedostatku kapacít v materských školách..

Už vlani začala mestská časť  s kritériami pre prijímanie detí do materských škôl. Prioritou bolo zobrať všetky trojročné deti s trvalým pobytom v Dúbravke. Dobrou správou je, že sa nakoniec podarilo prijať všetky dúbravské deti, ktoré do konca roka 2016 dovŕšili tri roky veku. Čísla neprijatých sú tak oveľa lepšie, nespokojných rodičov menej.

O prijatí dieťaťa rozhoduje riaditeľka materskej školy, kritéria sú pre prijímanie odporúčacie. Vedenie Dúbravky chce prioritne dať priestor dúbravským deťom. Zaváži tiež vek dieťaťa i súrodenec v materskej škole.

Prednostne musia materské školy podľa zákona prijímať päťročné deti a deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. Vstup na debatu je voľný. 

(ts, ms, Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?