Dúbravka sa inšpirovala Viedňou, môžete sa prísť pohojdať v sieti

25.10.2016
0
Dúbravka sa inšpirovala viedňou, môžete sa prísť pohojdať v hojdacej sieti - zato
Páčil sa vám článok?

Oddýchnuť si, prečítať alebo sa len tak pohúpať. To všetko sa dá na nových hojdacích sieťach, ktoré osadila mestská časť Dúbravka v Parku Pekníkova. Podobné rozmerné siete na ihriskách a vo verejných priestoroch sú prvé v Bratislave.

Zamestnankyne referátu životného prostredia miestneho úradu v Dúbravke boli pred letom na workshope o zeleni a verejnom priestore vo Viedni, kde spoznávali ako sa  starajú o zeleň kúsok za hranicami,ako vo Viedni riešia ihriská či verejné priestory. Niektoré z nápadov a riešení chcú preniesť aj do Dúbravky. Hojdacie siete s nosnosťou viac než sto kilogramov sú len prvou inšpiráciou, ktorú priniesli do mestskej časti. Pevné siete sú určené pre deti od troch rokoch i dospelých, nosnosť majú viac než sto kilogramov.

Z Parku Pekníkova sa snaží mestská časť urobiť miesto relaxu pre všetky generácie, nedávno pribudli aj workoutové prvky na cvičenie.

Mestská časť chce v postupnej revitalizácii a oživovaní detských ihrísk pokračovať, plánuje oplocovanie ihrísk a aktuálne aj rekonštrukciu detského ihriska na Valachovej ulici.

„V budúcom roku chceme, aby prešlo kompletnou obnovou ihrisko na Ožvoldíkovej pri Základnej škole Nejedlého, ktoré je využívané a veľmi schátrané,“ priblížil plány starosta Dúbravky Martin Zaťovič, ktoprý sieť aj vyskúšal (na fotografii). 

(lm, ms, Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?