Rádio Espresso bude vysielať aj naďalej

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

SILVESTROVSKÁ FIKCIA: Ochranárske a občianske združenia svojím vytrvalým odporom voči postaveniu vysielača súkromného rádia Espresso dosiahli výrazný úspech v podobe zákazu výstavby vysielacieho zariadenia v oblasti Dolného parku.

Rozhodnutie krajského hygienika, ktorý uskutočnil merania vplyvu vysielača na život v tejto bratislavskej lokalite, je konečné a nie je možné sa proti nemu odvolať. V odôvodnení sa uvádza, že rozhlasové vlny šíriace sa z vysielača sú škodlivé nielen pre obyvateľov tejto lokality, ale predovšetkým na domáce a voľne žijúce zvieratstvo v chránenom území Dolného parku.

Pri skúmaní vzorky asi desiatky psov sa zistilo, že štvornohí priatelia človeka začali po spustení vysielača do prevádzky trpieť migrénami a stavmi depresie. Neblahý vplyv vysielača potvrdzujú aj húfy dezorientovaných vtákov, ktoré bezhlavo krúžia nad týmto územím.

Okamžitý zákaz šírenia signálu prostredníctvom vysielača v Dolnom parku majiteľov rádia nezaskočil. Tí zareagovali svojsky a nechali v lokalite Dolného parku nainštalovať megafóny, ktorými sa program rádia Espresso dostane do všetkých príbytkov v tejto časti Bratislavy.

(sil)

Páčil sa vám článok?