Flamenco a Fermáta budú Za zrkadlom

3.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V polovici októbra sa v petržalskom Klube Za Zrkadlom uskutočnia dva výnimočné koncerty. Pri príležitosti výročia „Kristových rokov“ skupiny Fermáta odohrajú hudobníci koncert spojený s verejnou nahrávkou nového DVD.

Podujatie bude v nedeľu 14. októbra o 19.00 h. Vstupné je 130 Sk, v deň koncertu 160 Sk.

Fermáta vznikla v roku 1973. Zakladateľom a vedúcim kapely je František Griglák, gitarista a takmer výhradný autor hudby, ktorému už niekoľko dekád sekunduje basgitarista Fedor Frešo. Dnešnú zostavu kapely dopĺňa vynikajúci džezový klávesista Peter Preložník a bubeník Igor Skovay.

Druhým výnimočným koncertom bude vystúpenie popredného flamencového gitaristu Flaco de Nerja, ktorý so svojím Sextetom vystúpi 11. októbra o 20.00 h. Vstupné je v predpredaji 200 Sk, v deň koncertu 240 Sk.

Flaco de Nerja, vlastným menom Branislav Krajčo, patrí k najvýznamnejším flamencovým gitaristom v strednej Európe, známym aj v španielskej Andalúzii, v Paríži a vo Viedni. Na koncerte vystúpi formácia Flaco de Nerja Sextet v zostave: Flaco de Nerja (gitara), Peter Luha (basgitara), Sandra La Chispa (tanec), Erik Rothenstein (saxofón), Dino Valeria (perkusie), Jozef Hájek (bicie).

(dš)
Páčil sa vám článok?