Letná scéna Divadla Aréna najskôr na budúci rok

3.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Letná scéna na bratislavskom Tyršovom nábreží, ktorú Divadlo Aréna avizuje už takmer tri roky, nezačne svoju činnosť ani počas tohtoročných letných prázdnin.

"Dúfam, že by mohla začať fungovať už budúci rok. Teraz to však neviem povedať s určitosťou. Samozrejme, závisí to od financií a od termínu, kedy sa uzavrú potrebné zmluvy," uviedol riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura.

Podľa hovorkyne magistrátu Bratislavy Evy Chudinovej sa na posledných rokovaniach dohodli na odstránení betónových plôch za Arénou, čo je predpoklad pre vytvorenie letnej scény. "Zmluva ešte nie je podpísaná, ale na budúci týždeň sa chystá rokovanie mesta s divadlom na túto tému a už aj o zmluve," povedala Chudinová. Magistrát avizoval, že divadlu prenajme priestor bývalého lunaparku predbežne na desať rokov. Podľa Chudinovej sa však o konkrétnej dĺžke prenájmu rozhodne až na stretnutí budúci týždeň. "Predmetom rokovania bude aj výška nájomného, ale keďže ide o kultúrne využitie, nepredpokladáme, že to bude vysoká čiastka," dodala Chudinová.

(sita)

Páčil sa vám článok?