Lockdown v Bratislave: Ľudia si užívali prvé teplé slnečné dni, postávajúce skupinky známych kávičkovali

26.2.2021
0
eurovea nábrežie

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Aj keď na Slovensku aktuálne stále platí zákaz vychádzania, krásne počasie a prvé teplé dni prilákali množstvo ľudí do mesta. Ľudia posedávali na lavičkách či len tak v tráve, popíjali kávu alebo sa prechádzali v parku.

Prvé tohtoročné mimoriadne teplé dni vyhnali do ulíc množstvo Bratislavčanov. Plné boli parky s deťmi, nábrežie Dunaja, historické centrum mesta. Ľudia si viditeľne užívali príchod prvých teplých dní, ktoré do našej krajiny po mrazoch zavítali. Vačšina nechala doma kabáty, zimné bundy a vyrazili v teniskách, mnohí len v krátkych tričkách von.

Aj napriek tomu, že u nás stále platí zákaz vychádzania s výnimkami, mesto tieto dni pulzovalo životom, ako keby sme tu pandémiu a stovku mŕtvych denne ani nemali. V uliciach sme našli rôzne skupinky ľudí od študentov, páriky či mamičky s deťmi. Veľakrát čakali v radoch na kávu, kde sa však snažili dodržať odstupy,  ľudia si prišli posedieť na lavičky, zahrať sa s deťmi na ihrisku či prejsť sa do parku. 

Problémom bolo, že veľa ľudí nedodržiavalo opatrenia, chýbalo nasadené rúško, alebo bolo len stiahnuté pod bradou, či si ho niesli v ruke, aj keď práve nekonzumovali jedlo či nápoj. Káva je dnes v meste mimoriadne žiadaná, veľakrát sa na ňu čakalo v radoch, v ktorých  sa však ťažko dodržiavali dvojmetrové odstupy.

Pandemická situácia na Slovensku sa však aj napriek zavedeným opatreniam nezlepšuje, práve naopak. Denne umiera zhruba stovka ľudí a pribudnú tisícky nakazených koronavírusom. Premiér Igor Matovič spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím rokuje s vedcami už štyri dni, cieľom je  priniesť nové riešenia v boji proti pandémii. Doteraz však výsledky rokovaní nepoznáme.

Zdroj: nc

​Nábrežie Dunaja. 

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Zdroj: nc

Zdroj: nc

​Nábrežie Dunaja - promenáda.

Zdroj: nc

​Piatok večer v historickom centre mesta. Skupinky ľudí postávali pri baroch napríklad na Panskej. 

Zdroj: nc

​Námestie Nežnej revolúcie.

Zdroj: nc

Klobučnícka ulica.

​(nc)

Páčil sa vám článok?