Rokovanie Rady STVS sa presúva - riaditeľ Jaroslav Rezník je v preventívnej karanténe

28.10.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Pravidelné rokovanie Rady RTVS plánované na stredajšie popoludnie sa odkladá na 4. novembra. Dôvodom termínovej zmeny je fakt, že generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník je v preventívnej karanténe, po tom, ako v utorok (27. 10.) večer dostal oznámenie o pozitívnom teste u jedného z blízkych spolupracovníkov, s ktorým bol v kontakte.

Hovorkyňa telerozhlasu Andrea Pivarčiová spresnila, že o presune rokovania rozhodol predseda Rady RTVS Igor Gallo. "V rámci plánovaných tém zasadnutia je účasť generálneho riaditeľa RTVS kľúčová a rokovanie v jeho neprítomnosti by bolo bezpredmetné," odôvodnil svoje rozhodnutie.

Rada RTVS má v rámci naplánovaného programu rokovať o východiskách rozpočtu na rok 2021, takisto o aktuálnom stave prípravy spravodajského webu RTVS. Očakáva sa, že v rámci pravidelného bodu týkajúceho sa operatívnych informácií rady a riaditeľa RTVS sa na zasadnutí budú venovať uzneseniam Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá, medzi ktorými padol aj návrh na vyjadrenie uznesenia v pléne parlamentu, že si Rada RTVS neplní svoje zákonné funkcie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?