Milé pozitívne veci v týchto časoch: Hasičov a zdravotníkov ľudia na Orave obdarúvajú domácimi koláčmi či kefírom

24.10.2020
hazz dary

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

Aj v týchto ťažkých časoch je dôležité byť solidárny a empatický. Občania Oravy dnes obdarovali záchranárov a hasičov z odberových tímov na Orave domácimi dobrotami.

Počas pandémie by ľudia nemali zabúdať byť k sebe navzájom láskaví, hovoriť povzbudivo s druhými, pomáhať im či obdarúvať tých, ktorí to potrebujú. 

Toto aplikovali aj obyvatelia Oravy, keď sa rozhodli obdarúvať hasičské záchranáske tímy počas pilotného plošného testovania.  Hasiči v odberových tímoch na Orave dostali od občanov z okolia štedré dary, za ktoré sa im ďakujú. "Domáce koláče, mlieko, kefír, syry, jogurty, maslá a množstvo milých slov adresovaných našim zdravotníckym záchranárom pomáhajú spríjemniť tieto náročné dni," uviedla Zuzana Farkasová zo záchranného a hasičského prezídia.

Sto príslušníkov HaZZ, z toho 50 zdravotníckych záchranárov pokračuje v odoberaní vzoriek a testovaní občanov aj počas dnešného dňa. Sú súčasťou 50 odberových tímov, z ktorých niekoľko dnes navštívi minister vnútra Roman Mikulec.

S prezidentom hasičov Pavlom Mikuláškom sa stretli v doobedňajších hodinách na odberovom mieste v Zázrivej, minister vnútra neskôr navštívi hasičov v Dolnom Kubíne a Námestove. V rámci svojej cesty sa v Tvrdošíne stretne s premiérom Igorom Matovičom.

Zdroj: HaZZ

Zdroj: HaZZ

​Práca slovenských hasičov počas pilotného testovania na Orave

Zdroj: HaZZ

​Preto aj vy, nemajte negatívne myšlienky počas tohto lockdownu a v súvislosti so zavedenými opatreniami robte si malé radosti, volajte často rodine či priateľom. Taktiež je dobré športovať, zdravo sa stravovať.

(nc,ts)

Páčil sa vám článok?