Rúška prvé dva týždne v škole? Podľa premiéra Matoviča to má byť realita

13.8.2020

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Premiér Igor Matovič navrhol na aktuálne prebiehajúcom štvrtkovom konzíliu odborníkov, aby sa nariadila povinnosť nosiť rúška aj v triede počas prvých dvoch týždňov v škole. O svojom návrhu informoval na svojej sociálnej sieti facebook.

"Začiatok septembra bude najťažou zaťažkávacou skúškou v našom boji s Covid-19. Státisíce detí sa vrátia do škôl ... a z nich desiatky tisíc z dovoleniek v zahraničí," uviedol na svojom facebooku premiér.
Ako jeden z dôvodov, prečo to konzíliu odborníkov navrhol, podotkol, že väčšina rodičov budú zodpovední a nepošlú svoje deti do školy, ak boli v rizikovej krajine, kým nepodstúpia test. "Lenže ... čo v prípade, ak rodičia zodpovední nebudú a zataja, že v takej krajine boli a ohrozia ostatné deti v škole? Pani prezidentka vetovala zákon, ktorý by nám nezodpovedníkov identifikoval. Bohužiaľ," informuje ďalej Matovič.

Dodáva, že pre istotu a ochranu detí preto navrhol nariadenie povinnosť mať rúška aj v triede počas prvých 2 týždňov v škole s tým, že vie, že to nebude úplne príjemné, ale je to podľa jeho slov mimoriadne dôležité opatrenie. "Zďaleka sa totiž nepotvrdila teória, že deti Covid-19 neprenášajú a sú nezraniteľné," dodáva na záver. 

Páčil sa vám článok?