Regionálni hygienici: Pozitívne testovaní z Bratislavského kraja majú ľahký priebeh ochorenia

6.8.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V Bratislavskom kraji pribudlo v stredu 11 potvrdených prípadov na COVID-19, ide o šesť mužov a päť žien. Všetky osoby majú podľa hygienikov iba ľahký priebeh ochorenia alebo sú bez príznakov.

V Bratislavskom kraji pribudlo v stredu (5. 8.) 11 potvrdených prípadov na COVID-19, ide o šesť mužov a päť žien. Všetky osoby sa nachádzajú v domácej karanténe, pričom majú iba ľahký priebeh ochorenia alebo sú bez príznakov. Uviedla to hovorkyňa bratislavského Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Katarína Nosálová.

Medzi potvrdenými prípadmi sú osoby s pozitívnou cestovateľskou anamnézou - šesť osôb pricestovalo na Slovensko z Ukrajiny, jedna osoba sa vrátila z Kanady cez Českú republiku, jedna osoba docestovala zo Španielska, jedna osoba nahlásila návrat z Ruska. "Ďalšie dve osoby sú občanmi Slovenskej republiky a nemajú vedomosť, že boli v kontakte alebo sa stretli s pozitívnou osobou," priblížila hovorkyňa.

Naďalej sa realizujú potrebné epidemiologické vyšetrovania v rámci rodiny či pracovného prostredia, v rámci ktorých hygienici zaisťujú úzke kontakty pozitívne testovaných osôb s cieľom zamedzenia ďalšieho možného šírenia tohto ochorenia v Bratislavskom kraji.

​(TASR)

Páčil sa vám článok?