U učiteľky MŠ na Palkovičovej sa potvrdil koronavírus - škôlku museli okamžite zavrieť

9.3.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Starosta Ružinova Martin Chren dnes zverejnil informáciu, podľa ktorej bol u jednej z učiteliek v materskej škole na Palkovičovej bol dnes ráno testom potvrdený koronavírus. Do konca minulého týždňa nemala miestna samospráva žiadne informácie o tom, že bola táto 58-ročná žena v kontakte s postihnutou osobou, takže dva dni po takomto kontakte bola, žiaľ učiteľka v práci.

Učiteľka z MŠ sa nakazila od príbuzných v Kitsee. Regionálny úrad verejného zdravotníctva preto rozhodol o uzavretí predmetnej škôlky od 9.marca do 22. marca 2020. "Škôlka na Palkovičovej bola na základe pokynu Úradu verejného zdravotníctva uzavretá kvôli zvýšenému výskytu vírusových ochorení už aj dnes, avšak počas konca minulého týždňa mohlo dôjsť k šíreniu choroby medzi jej zamestnancami a deťmi v škôlke," píše starosta Chren a pokračuje: "V rovnakej budove na Palkovičovej ulici sídlia aj naše detské jasle, tie sú však stavebne oddelené a podľa informácií od riaditeliek nemalo dôjsť ku vzájomnému kontaktu medzi zamestnancami a deťmi v škôlke a v jasliach - nič však nesmieme nechať na náhodu, navyše sú tam aj prípady súrodencov, ktorí navštevujú obe zariadenia. Preto žiadame aj rodičov detí z tejto škôlky a jaslí, aby sledovali zdravotný stav svojich detí, zostali s nimi doma a riadili sa pokynmi ministerstva zdravotníctva a hlavného hygienika."

​"Mrzia ma komplikácie, ktoré uzavretie škôl a škôlok spôsobí rodičom detí - v našich školách a škôlkach ich máme takmer 7-tisíc. Od včerajšieho večera dostávam dva druhy správ - polovica rodičov sa pýta, kedy školy uzavrieme, druhá polovica dúfa, že sa to nestane. Prevencia je však v tejto chvíli najdôležitejšia, pretože nie je nič viac ako zdravie," priznal ružinovský starosta.

"Situácia s koronavírusom sa, bohužiaľ, veľmi rýchlo vyvíja, a preto je pravdepodobné, že ani Ružinov sa nevyhne zatvoreniu všetkých základných a materských škôl a jaslí. Píšem to, aby sa rodičia na túto situáciu vedeli čo najskôr vopred pripraviť. Rozhodnutie padne pred obedom, na spoločnej porade všetkých starostov a primátora - pretože nemá zmysel, aby jedna mestská časť postupovala samostatne a inak, než ostatné," dodal.

(ars)

Páčil sa vám článok?