Kandidát na primátora Václav Mika: Toto ponúkam Bratislavčanom a nášmu mestu

5.11.2018

Zdroj: archív V.M.

Páčil sa vám článok?

(pr) Už 10. novembra rozhodneme, kto bude viesť naše mesto najbližšie 4 roky. Uchádzam sa o vašu dôveru a ponúkam Vám svoje skúsenosti a odhodlanie zmeniť Bratislavu k lepšiemu.

Spoluprácu

Ak chceme naše hlavné mesto posunúť vpred a pre jeho obyvateľov vytvoriť podmienky pre lepší život, primátor musí vedieť spolupracovať. Na predstavenie môjho programu prišiel bratislavský župan Juraj Droba, časť starostov a veľká časť poslancov.  Vo všetkých manažérskych pozíciách som dokázal spolupracovať, a to sa prejavilo vo výsledkoch. Na zelenej lúke sme postavili Rádio Expres, ktoré sa stalo najpočúvanejším. Televízia Markíza dosahovala najlepšie čísla a verejnoprávnu RTVS sme vrátili naspäť ľuďom, čo sa prejavilo tým, že ste jej dali najlepšiu známku v dôveryhodnosti. Všetko vďaka spolupráci, ktorú budem presadzovať aj v pozícii primátora Bratislavy, ak dostanem Vašu dôveru. 

Skúsenosti

Uplynulých 5 rokov som riadil jednu z najväčších verejnoprávnych inštitúcií na Slovensku. RTVS bola v prvom rade o službe ľuďom, ktorí ju financovali. Podarilo sa nám ju opäť postaviť na nohy. Investovali sme do jej zveľadenia - do kvalitnejšieho programu, ale aj do jej majetku. Otvorili sme jej brány verejnosti, keď sme v jej priestoroch organizovali kultúrne a spoločenské podujatia. Za tým všetkým však bola poctivá a mravenčia práca jej 1400 zamestnancov, kolektívne vyjednávanie so 7 odborovými organizáciami, úspešné eurofondové projekty či zodpovedné hospodárenie. 

Zdroj: archív V.M.

Výsledky 

Riadiť hlavné mesto nie je žiadna brnkačka. Viac ako 5-tisíc zamestnancov, desiatky organizácií a mestských spoločností, stovky kilometrov ciest a chodníkov alebo stovky autobusov, trolejbusov a električiek. Rozhodujúce boli pre mňa vždy výsledky, ktoré sme dosiahli len vďaka spolupráci a skúsenostiam. S nimi sa teraz uchádzam o dôveru Bratislavčanov. Byť v čele európskej metropoly je v prvom rade o zodpovednosti a  výsledkoch. Pretože to je na konci dňa jediné, čo rozhoduje. Výsledky mojej práce poznáte. Tak, ako sme zo súkromného rádia urobili jednotku, tak, ako sme súkromnej televízii posilnili pozíciu jednotky a tak, ako sme z verejnoprávnej RTVS vytvorili jednotku v dôveryhodnosti, tak dokážeme urobiť aj z Bratislavy jednotku medzi mestami.   

Odhodlanie

Vďaka skúsenostiam dokážem odolávať tlakom mocným. Ako prvý exriaditeľ Markízy som svedčil proti M. Kočnerovi, ktorý na základe neexistujúcich zmeniek žiada od súkromnej televízie desiatky miliónov eur. Po tých rokoch viem, že ma nezloží žiadny telefonát, SMS-ka či list politika, oligarchu alebo kohokoľvek. Nepodľahnem tlakom tých, ktorí si myslia, že vďaka svojmu postaveniu si dokážu vybaviť čokoľvek. Pri všetkých doterajších projektoch som vždy stál na strane ľudí, ktorí na nich pracovali a na strane tých, pre ktorých sme to robili - na strane bežných ľudí. Práve primátor musí vedieť brániť práva Bratislavčanov pred záujmami silných a vplyvných. Viem, že všetkým takým dokážem opäť odolať. 

Miro “Meky” Žbirka, spevák a hudobník

Vašo, samozrejme, že v tvojom úsilí ti držím palce. Vieš, o čom hovorím - všetko dobré!

Zdroj: archív V.M.

Jozef Vajda, herec

Úžasný človek, veľký odborník a fantastický priateľ. Pod jeho rukami sa Rádio Expres zaskvelo a televíziu Markíza premenili na zlato, o RTVS ani nehovoriac. A keď môžu mať Česi zlatú Prahu, prečo by sme my nemohli mať Bratislavu? Všetko, čo Václav Mika chytí do rúk, premení na zlato.

Zdroj: archív V.M.

Kamila Magálová, herečka

Vaška Miku poznám už od čias, keď pracoval v televízii Markíza a aj neskôr, keď bol generálnym riaditeľom v RTVS. Robil to dobre a bol skutočný manažér. Pod jeho vedením sa RTVS stala skutočne verejnoprávnou. Takže, ja pevne dúfam, že ak sa stane primátorom, bude to robiť tak isto skvelo. Moja voľba je jasná.

Zdroj: archív V.M.

 

Objednávateľ: Václav Mika, Bratislava - Dodávateľ: KNOWLIMITS s. r. o., Adámiho 3, 841 05 Bratislava, IČO: 50125923

Páčil sa vám článok?