Bikesharing: Ktoré trasy využívajú cyklisti najradšej?

21.7.2019
0
Bikesharing

Zdroj: FB Slovnaft Bajk

Páčil sa vám článok?

Aj štatistiky zo systému zdieľaných bicyklov SlovnaftBAJK dokazujú, ako potrebujeme oddelené cyklotrasy.

Jazdíme nimi radšej ako po cestách. V Petržalke sú najpoužívanejšími trasami: Most SNP - Viedenská cesta - Starý most; Nobelovo námestie - Starý most; Jantárová cesta; trasa pozdĺž Chorvátskeho ramena.

V Bratislave je aktuálne 78 dokovacích staníc (čaká sa na povolenie na inštaláciu ďalších pätnástich), z toho 23 v Petržalke.Táto mestská časť má najlepšiu sieť cyklotrás v Bratislave, aj preto vyvstala požiadavka nielen na nové extra stojany, ale aj na nové stanice. Tie pribudli na Nobelovom námestí, Antolskej/Krásnohorskej, v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží pri Magio pláži (dočasná letná stanica).

„Najpoužívanejšie stanice v Petržalke za posledný mesiac sú Jantárová cesta, Viedenská – pod mostom SNP a Sad Janka Kráľa,“ informoval nás hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár.
V meste je aktuálne zhruba 500 bicyklov, ďalších 250 je pripravených na okamžitú výmenu pri zničení alebo poruchách. Denný počet jázd je podľa štatistík v závislosti od počasia od 1100 do 1700. Od apríla sa môžete voziť po zakúpení jedného z programov, najpredávanejší je mesačný za 9 eur. K dispozícii je už aj mobilná aplikácia.

(in)

Páčil sa vám článok?