Linky MHD hromadne nerušia, končia čísla 7 a 38

31.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mesto nesúhlasí s návrhom na hromadné rušenie liniek, ktoré v rámci úspor predložil mestský dopravca. Primátor rozhodol, že úplné zrušenie sa dotkne len dvoch liniek - električkovej číslo 7 a autobusovej číslo 38.

Mesto odmietlo aj redukciu intervalov električkových liniek s tým, že úprava intervalov sa bude týkať prázdninových spojov do 19. septembra 2011. Obmedzený režim bude mať linka 9 a 50. Autobusová päťdesiatka bude mať nižšiu frekvenciu, zato dostane väčšie vozidlá. Linka 133 jazdiaca z Dlhých dielov paralelne s električkou bude takto po novom premávať len v rannej špičke.

Pôvodný návrh na rušenie a redukciu liniek zo strany dopravcu mal znížiť výdavky o 1,8 milióna eur. S redukciou a rušením liniek nesúhlasila ani dopravná komisia mesta. Podľa jej predsedu Jozefa Uhlera, pôvodne plánovaná úspora 1 800 000 eur by sa mohla znížiť na 800 000, s tým, že mesto aj dopravný podnik budú naďalej hľadať prostriedky na dofinancovanie prevádzky liniek. Podľa názoru komisie „je možné šetriť napríklad administratívnym zlúčením vozovní Jurajov dvor a Trnávka, ktoré sídlia v tom istom areáli, ale niektoré administratívne funkcie sú tam zdvojené," doplnil J. Uhler.

Mesto ráta v najbližšom čase s vypísaním súťaže na vytvorenie nového plánu dopravnej obslužnosti. Ten by mal ukázať skutočné potreby cestujúcich. Príprava a dokončenie plánu je otázkou niekoľkých mesiacov.

(rob)

Páčil sa vám článok?