Neporiadok v značení doprave nepomôže

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

O zlom a nedostatočnom vybavení našich komunikácií vieme a denne nám túto skutočnosť potvrdzujú listy našich čitateľov, ktorí na to doplácajú, alebo im to proste nedá.

Koncom minulého roku sa napríklad na Votrubovej zjavila aleja značiek Zákaz zastavenia. O tri dni tam nebola, lebo v tom čase ulicu zjednosmernili práve preto, aby sa tam dalo parkovať. No príbeh nášho čitateľa z neďalekých Mlynských nív nemá obdobu.

Pred budovou, v ktorej tento muž pracuje, zaparkoval ráno auto. Pri odchode z práce ho šokoval pohľad na dve veci. Vedľa jeho auta v ešte mäkkom betóne osadená značka zákaz státia a na kolese „papuča“. Zavolal teda nielen mestskú políciu, ale aj svedka, ktorý mal potvrdiť, že značka tam ešte ráno nebola. Policajti však tvrdili, že je tam už dva týždne a až po tom, čo sa sami presvedčili o stave betónu, uznali svoju chybu. V závere listu čitateľ odporúča mestskej polícii, aby v ďalších prípadoch pri uplatňovaní tejto finty používala rýchlotvrdnúci betón.

Hovorca mestskej polície Peter Pleva na našu žiadosť o stanovisko odpovedal, že podľa policajta vodič sa dopustil dopravného priestupku a vraj policajt nie je povinný kontrolovať, kedy osadili značku (znamená to, že časové okolnosti pri porušení zákona sú nedôležité? - pozn. red.). Pripustil však, že slušnosť káže, aby pri chystaných dopravných zmenách bola verejnosť informovaná, a že to mala urobiť firma, ktorá značku osadzovala. P. Pleva tiež vyslovil zaujímavý názor, že by firmy, ktoré takýmto a podobnými spôsobmi zasahujú do každodenného života verejnosti, mali o tom včas informovať aj cestou Bratislavských novín. Radi by sme to robili.

Páčil sa vám článok?