Miletičova ulica bude kvôli rekonštrukcii čoskoro celkom uzatvorená pre dopravu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Počas rekonštrukcie Miletičovej ulice a križovatky Miletičova - Košická bude Miletičova ulica uzatvorená v úseku od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu aj pre individuálnu dopravu.

V týchto dňoch je ešte umožnený vjazd vozidiel k administratívnym budovám Slovenskej správy ciest, Hydrostavu a LIKO na Miletičovej ulici.

Ako nám povedal Ján Šoltýs, vedúci projektu Most Apollo zo spoločnosti Metro Bratislava, ktorá je investorom rekonštrukcie, toto riešenie je len dočasné. Podľa jeho slov sa hľadajú náhradné vstupy do týchto budov z okolitých ulíc. Hneď potom bude celá Miletičova ulica v úseku od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu uzatvorená pre individuálnu automobilovú dopravu. J. Šoltýs tiež spresnil, že úsek Miletičovej ulice od Trenčianskej po Prievozskú sa rekonštruovať nebude. „Nie je to súčasťou tejto stavby,“ uviedol.

Projekt rekonštrukcie križovatky ulíc Košická - Miletičova, ktorý súvisí so stavbou Mosta Apollo, zahŕňa jednak rozšírenie úseku Košickej ulice od Gemerskej po Miletičovu na štvorpruhovú smerovo rozdelenú komunikáciu so stredovým deliacim pásom, jednak rozšírenie úseku Miletičovej ulice od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu. Ako sme už informovali, zvýšenie kapacity križovatky a jej priepustnosti sa dosiahne pridaním odbočovacích pruhov a svetelnej signalizácie. Stavebné práce zahŕňajú aj prekládky a rekonštrukcie inžinierskych sietí, prípojky pre plynovod, úpravy verejného osvetlenia, rekonštrukciu trolejového vedenia, realizáciu protihlukových opatrení, sadové úpravy a ďalšie práce v celkovom rozpočtovom náklade takmer sto miliónov korún.

Rekonštrukcia trolejového vedenia potrvá od začiatku až do konca rekonštrukčných prác, rekonštrukcia vodovodov Košická - Miletičova DN 100 a DN 200 potrvá asi od 15. marca do 15. septembra. Vybudovať by sa mala aj cestná svetelná signalizácia na križovatke ulíc Miletičova - Trenčianska, ktorá patrí medzi najnehodovejšie v Bratislave. V uplynulých dňoch sa začala aj výstavba vežiaka Wüstenrot, ktorá je úzko koordinovaná s rekonštrukciou priľahlej križovatky Košická - Miletičova. Vežiak bude mať 12 nadzemných podlaží a budú v ňom prevažne byty.

Páčil sa vám článok?