Semafory začnú fungovať ešte v novembri

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Stavbu cestnej svetelnej signalizácie na uliciach Tomášikova - Seberíniho, ktorá má zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky v tejto lokalite, dokončili ešte v septembri, napriek tomu semafory stále nie sú v prevádzke.

Upozornili nás na to čitatelia. Príčinu sme zisťovali v mestskej organizácii Generálny investor Bratislavy, ktorá stavbu realizovala. Podľa jej riaditeľa Kamila Beladiča majú elektrárne čas 60 dní od dokončenia stavby, aby cestnú svetelnú signalizáciu zapojili. „Keďže stavba bola dokončená koncom septembra, majú na to čas do konca novembra,“ vysvetlil, nevylúčil však, že cestná svetelná signalizácia bude uvedená do prevádzky aj skôr.

Okrem vybudovania cestnej svetelnej signalizácie sa v tejto lokalite vykonávali aj ďalšie úpravy. Je to predovšetkým obojstranné rozšírenie Tomášikovej ulice v úseku od Gagarinovej po Ružinovskú. K stavbe patria aj priechody pre chodcov pri Petzvalovej, Rezedovej, Seberíniho a Obilnej ulici riadené svetelnou signalizáciou a vybudovanie zastávok MHD v úseku Petzvalova - Seberíniho a pri križovatke Tomášikovej a Nevädzovej ulice. Rekonštruoval sa aj povrch priľahlých chodníkov, ktoré teraz majú bezbariérovú úpravu. Zastávky MHD a priechody pre chodcov sú vybavené signalizačnými pásmi s vrúbkovaným povrchom pre slabozrakých a nevidiacich. Na Tomášikovej ulici bolo veľa dopravných nehôd. Po úpravách spojených s touto dopravnou stavbou by sa situácia mala zlepšiť.

Páčil sa vám článok?