Miletičovu ulicu tento rok neuzatvoria

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pre rekonštrukciu križovatky ulíc Košická a Miletičova v Bratislave by do konca tohto roka nemali byť žiadne obmedzenia dopravy. Informoval o tom Ladislav Csáder, riaditeľ spoločnosti Metro, ktorá je investorom rekonštrukcie.

Ako uviedol, spoločnosť Dopravstav, ktorá je zhotoviteľom rekonštrukcie, začala minulý týždeň iba s prípravnými prácami. Tie si žiadne obmedzenia dopravy nevyžadujú. „Až do konca tohto roka by mali byť všetky práce sústredené mimo vozovky, takže vodiči sa obmedzení zatiaľ obávať nemusia,“ skonštatoval L. Csáder. Obmedzenia dopravy v okolí križovatky by mali byť až začiatkom roku 2006. Počas rekonštrukcie by však mala byť križovatka vždy aspoň čiastočne prejazdná.

Ako sme už informovali, obnova križovatky Košická - Miletičova je súčasťou stavby Mosta Apollo a stáť by mala do 100 miliónov korún. Na súvisiacej križovatke Trenčianska - Miletičova pribudne svetelná signalizácia. Koniec Košickej ulice sa rozšíri na štyri jazdné pruhy. Na priechode pre chodcov pri trhovisku pribudne semafor. Pre rozšírenie komunikácie sa bude musieť trhovisko a priľahlé parkovisko po celej dĺžke zúžiť o dva až tri metre. Zrekonštruovať by mali aj inžinierske siete pod vozovkami.

Páčil sa vám článok?