Einsteinovu ulicu opravia na jar 2006

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Súčasťou stavby diaľničného úseku Viedenská cesta - Prístavný most je aj oprava mestskej komunikácie Einsteinova ulica, ktorá je naplánovaná na jar budúceho roku.

Einsteinova ulica trpela tým, že počas výstavby diaľnice po nej prechádzali ťažké stavebné mechanizmy, preto je jej obnova nevyhnutná. Podľa informácií z Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá diaľnicu stavia, sa oprava Einsteinovej ulice bude realizovať v oboch smeroch. Rekonštrukcia sa však bude robiť postupne, takže kolaps dopravy v dôsledku čiastočného uzatvorenia tejto veľmi rušnej mestskej komunikácie by nemal nastať. Počas opravy by doprava mala byť presmerovaná aj na novovybudovaný diaľničný úsek, ktorý už bude v prevádzke.

Pôjde o posledné dopravné obmedzenie v tejto lokalite. Práce súvisiace s dokončením diaľnice, ktoré sú naplánovane na jar budúceho roku, ako sú napríklad sadové a parkové úpravy v okolí, by už na dopravu nemali mať podstatný vplyv. Keď už bude v prevádzke súčasne obnovená Einsteinova ulica i novovybudovaný diaľničný úsek, ktorý vedie v jej strede, mala by byť dopravná situácia v Petržalke a aj na nadväzujúcich cestných ťahoch na území mesta podstatne lepšia ako dnes. Diaľničný úsek totiž odbremení Einsteinovu ulicu od tranzitnej dopravy, a tak táto komunikácia bude slúžiť už len pre vnútromestskú dopravu.

Páčil sa vám článok?